Plug - osnovna tema

Ima li neko da preporuči proverenog majstora ili firmu za navarivanje raonika ?
Imam 6 kom od Rabewerk, original su i materijal je ekstra ne bi da ih bacam,ako se mogu vratiti koliko toliko u fabričko stanje.Unapred hvala

Шта задржава копирни точак код плуга превртача у свом положају при покретању?Као и при уласку у бразду(да се не врати тако да кажем напред)

I mi imamo taj problem. Stavicemo dva fiksna za sledecu godinu ili kako mi je jedan kolega poslao slike regenta ima sipka koja se zabode u zemlju kad krenes ona se pomeri nazad i spremna je za oranje u drugu stranu da zadrzi tocak.
Ne znam koja bi bila cifra da se napravi klik lak sa amortizerom.

Poslednja izmena:
Ја имам проблем кад идем низ брег хоће при пуштању да побегне напред па морам поново да дижем-спуштам
Pogledaj katalog lemken opal sta ima na kotacu sa strane , obican duzi flah malo je nize od kotaca , koji dolje ima kao strelicu ,kad plug spustis to zeljezo je prvo u kontaktu sa zemljom a kako je na istom nosacu kao i glavcina nedozvoljava da kotac ide naprijed samo nazad , kad se kotac zakrene ono je iznad zemlje i ne smeta.
Ja to nisam dobio a nisam ni ideo kod polonih , vecinom skinuto , pretpostavljam sa strane kad je blato pravi problem. Ovi noviji imaju mehanizam za zakljucavanje , i automatski i tezi i skuplji, bolje rjesenje.

Takodje ako ima puno lufta u osovini u kojoj se klati mehanizam isto pravi vece probleme sa kretanjem kotaca tamo gdje ne treba.

Taj flah,šipka,šta god da je, radi dobro ako savrseno pravo ulaziš u njivu i spuštaš plug dole. Ako se plug zanosi levo-desno u toku spuštanja (namotani prednji točkovi ili traktor silazi u brazdu) to gvoždje se propisno iskrivi prema točku ili od njega. Ne pitajte kako znam

Tu je i lanac koji drži točak. Ja ne ulazim uvek baš savršeno u brazdu, spuštam u pokretu i nema problema.

I kod mene na Kvernelandu hoće da pobegne točak ako je uvratina viša od njive pa moram ponovo da dižem i hvatam točak na zez.Ublaživač u vidu amortizera je skinut jer hoće da glavi pa točak ostane gore.Nije strašno i ne dešava se često ali zna da drfka živce.

Dva zasebna tocka su po meni najbolje resenje.mada i na kuhnu je bas dobro odradjen okretni tocak,ali je bas neverovatno tezak...jos kada se nahvata blata na gumu...uh.

Taj flah,šipka,šta god da je, radi dobro ako savrseno pravo ulaziš u njivu i spuštaš plug dole. Ako se plug zanosi levo-desno u toku spuštanja (namotani prednji točkovi ili traktor silazi u brazdu) to gvoždje se propisno iskrivi prema točku ili od njega. Ne pitajte kako znam
Na lemkenu? Svi dijelovi ako su original je celik , zato 3 brazde okretac plug ima 700kg

Nazad
Vrh