Plug - osnovna tema

Druga parcela odbrazdio jos u prosloj parceli za jos jedan zub olabavio lance cini mi se bolja prica nema da baca lepo slaze i zaorava u prethodnoj parceli koju sam zavrsio do kraja je bilo tesko orati plug samo talasao nagore nadole mozda je i mnogo ugazena posto je tu slama balirana a u ovoj seckana, koji je vas predlog da li da pokusavam da pomerim osovinu ili ostavim ovako kako je sada?
375cffc5f75d61498ee979d2acfe1cfb.jpg
6a2c480ee2c7fd5dc6cba4dea9aaa61e.jpg
1ae0eb8c26b061573d12341d4975f67b.jpg
38c532402056ff2ce1846fb0c0e3f6dd.jpg

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Sta je ovo koliko hvata prva brazda, 10 cm? :rolleyes:

Popustio lanac merio 30cm i prva i druga brazda rako deluje slika ali su jednake sad u cm mozda ima oscilacija i plug nekad ode malo udesno

Koj
Razlabavljen samo ovo tesko da cu da pomerim zapeklo poracu to sto ostalo pa cu da vidim nekog ko bi hteo to da mi uradi da napravi

Kolika je mera između zadnjih točkova (unutrašnje dimenzije) ?
Sve ima na internetu ali nije baš svako upravu što je na internetu.

Popustio lanac merio 30cm i prva i druga brazda rako deluje slika ali su jednake sad u cm mozda ima oscilacija i plug nekad ode malo udesno

Probaj da kolenasta osovina bude pod 90% stepeni na dole, mislim da je tada ručica na sredini (na gore pod 90%) ( ako je ispravno).

Sve sam mislio izdržaće špicevi ovu sezonu, ali ne vredi, zamenio sam ih. U njivi ide lepo (jer je izuzetno uslovno za oranje), ali u uvratinama neće u dubinu.

p.s. nikad mi se nisu sviđali ti "compasti" izmenjivi vrhovi

Ja sam prošle godine kupio komplet raonike sa špicevima al će izgleda stari izugrati i ovu sezonu. Nije mi jasno zašto je toliko sabijena zemlja na uvratinama, kad je cela godina bila bez padavina i rada po mokrom.

Pavle meni se cini da je plug zadnjim krajem zabacen u desno?

I jos jedna stvar kod samih poluga traktora: kada su ovako kao kod tebe zabacene u levo - desna je duza od leve prema plugu i gura plug

43d818544d1fcf71338b66bb6d6940ae.jpg

na strani 19 vrlo slican problem kao tvoj.

Poslednja izmena:
Kolenasta je unazad prema plugu a sirina osovine je 70cm

Spusti ga okomito na dole (prema zemlji).
Sutra ću da izmerim gde treba da soji levo-desno kolenasta osovina (ako ne zaboravim da pronađem negde 756).
Po meni, bez merenja kolenasta treba da je skroz uvučena, čak možda i da koleno dođe na drugu stranu na gore (otom-potom).
U kakvom stanju je plaz ?

Spusti ga okomito na dole (prema zemlji).
Sutra ću da izmerim gde treba da soji levo-desno kolenasta osovina (ako ne zaboravim da pronađem negde 756).
Po meni, bez merenja kolenasta treba da je skroz uvučena, čak možda i da koleno dođe na drugu stranu na gore (otom-potom).
U kakvom stanju je plaz ?
Odlican i plaz i peta to je skoro novo jos nesto kada je podesen u rano stanje naprimer tako ne mogu da podignem lepo maltene zadnji plug samo sto ne zakaci zemlju

Nazad
Vrh