Plug - osnovna tema

Crtalo se nemože pomijerati naprijed i nazad, samo ima podešavanje lijevo i desno gledajući u pravcu kretanja. Točak se pomijera niz gredu, i mi smo ga pomijerili maksimalno naprijed i opet guma udara u crtalo.

O tome smo sad pričali, crtalo je uzeo fi 600 kao dodatna oprema, za točak je tražio da se postavi na sredinu, jedino ako nešto od to dvoje nije od ovog modela.

Kako god rođak neće ništa da reklamira, eno ga priprema ploču da ubaci između grede i nosača točka da bi mogao točak pomaći naprijed još oko 5 cm.

Plug je nov, a za puštanje u rad smo bili zaduženi ja i rođak😁, a zašto nije firma neznam, ništa nije rođak spominjao.

Ozbiljna je to firma i ne bi smelo da se desi to točak-crtalo. Verovatno nešto ne stoji kako treba.
Crtalo je ispred glave i ako dobro stoji nema šansu (ne bi trebalo ako sve stiji kako treba) da daska baca na neorano.
Nije to do pluga,nego do montaze,montirali su ga nestrucno,a vrv imaju sve crno na belo od fabrike kako sta ide.imam takav plug(152)i sve stoji po ps.

Mi nemožemo da otkrijemo tu grešku, točak je potisnut na tengeri naprijed do kosnika i malo je nabačen na kosnik, i u radu između točka i lakta crtala je oko 3 cm, to ja na dubini oranja oko 30 cm, na manjoj dubini je luft veći.

Ima razlog što neće da reklamira, ore on sa njim samo je taj luft između točka i crtala mali, ako tengera popusti ode guma.

Nazad
Vrh