Plug - osnovna tema

Svima nama mnogo toga bode oko ali je korisno i moramo da menjamo navike.
Ja neke njive samo tanjiram i zadovoljan sam sa prinosom u poređenju sa okolinom ali sam navikao na oranje i stalno se preispitujem da li je ispravno tanjiranje (min tiil).
Nadam se da ću posejati opet pokrovne useve i da ću izvršiti terminaciju u pravo vreme.

Svima nama mnogo toga bode oko ali je korisno i moramo da menjamo navike.
Ja neke njive samo tanjiram i zadovoljan sam sa prinosom u poređenju sa okolinom ali sam navikao na oranje i stalno se preispitujem da li je ispravno tanjiranje (min tiil).
Nadam se da ću posejati opet pokrovne useve i da ću izvršiti terminaciju u pravo vreme.
Da li si vec negde pisao o pokornim usevima da pronadjem ili ako nisi da napises sta sejes i kada? Posto sam se u temi 'analiza zemlje' pozalio da imam toksicno P, pa si mi bas ti rekao da je jedno od resenja pokorni usev....nisam to nikada sejao niti neko to radi kod nas, zato pitam

Da li si vec negde pisao o pokornim usevima da pronadjem ili ako nisi da napises sta sejes i kada? Posto sam se u temi 'analiza zemlje' pozalio da imam toksicno P, pa si mi bas ti rekao da je jedno od resenja pokorni usev....nisam to nikada sejao niti neko to radi kod nas, zato pitam
Vidim da 2 puta pišeš pokorni usev. Nije pokorni nego pokrovni...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Neznam čija je genetika ali radi dobro. Pronašli smo i jednu manu, čim je krenuo dubinski točak pritisnu u crtalo. Pomijerimo ga naprijed do kraja i opet udari u crtalo, pa smo morali malo da ga preko preko vara kosnika i tada je dobio 2 cm lufta. Sad će morati poturiti jednu ploču između grede i nosača točka da odvoji nosač od vara. Čudno da su napravili taj propust u postavljanju točka ispred zadnje brazde.

Nije ni meni baš jasna ta pojava, probali smo crtalo da odmaknemo od daske za nekoliko cm, ali ništa nismo dobili, nismo probali da ga postavimo u sami početak daske. To daska jedan dio zemlje baci između crtala i daske. Početak deflektora nije u liniji daske već je odmaknut oko 2-3 cm prema oranom dijelu.

Ozbiljna je to firma i ne bi smelo da se desi to točak-crtalo. Verovatno nešto ne stoji kako treba.
Crtalo je ispred glave i ako dobro stoji nema šansu (ne bi trebalo ako sve stiji kako treba) da daska baca na neorano.

Nazad
Vrh