Plug - osnovna tema

Da li si vec negde pisao o pokornim usevima da pronadjem ili ako nisi da napises sta sejes i kada? Posto sam se u temi 'analiza zemlje' pozalio da imam toksicno P, pa si mi bas ti rekao da je jedno od resenja pokorni usev....nisam to nikada sejao niti neko to radi kod nas, zato pitam
Vidim da 2 puta pišeš pokorni usev. Nije pokorni nego pokrovni...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Neznam čija je genetika ali radi dobro. Pronašli smo i jednu manu, čim je krenuo dubinski točak pritisnu u crtalo. Pomijerimo ga naprijed do kraja i opet udari u crtalo, pa smo morali malo da ga preko preko vara kosnika i tada je dobio 2 cm lufta. Sad će morati poturiti jednu ploču između grede i nosača točka da odvoji nosač od vara. Čudno da su napravili taj propust u postavljanju točka ispred zadnje brazde.

Nije ni meni baš jasna ta pojava, probali smo crtalo da odmaknemo od daske za nekoliko cm, ali ništa nismo dobili, nismo probali da ga postavimo u sami početak daske. To daska jedan dio zemlje baci između crtala i daske. Početak deflektora nije u liniji daske već je odmaknut oko 2-3 cm prema oranom dijelu.

Crtalo se nemože pomijerati naprijed i nazad, samo ima podešavanje lijevo i desno gledajući u pravcu kretanja. Točak se pomijera niz gredu, i mi smo ga pomijerili maksimalno naprijed i opet guma udara u crtalo.

O tome smo sad pričali, crtalo je uzeo fi 600 kao dodatna oprema, za točak je tražio da se postavi na sredinu, jedino ako nešto od to dvoje nije od ovog modela.

Kako god rođak neće ništa da reklamira, eno ga priprema ploču da ubaci između grede i nosača točka da bi mogao točak pomaći naprijed još oko 5 cm.

Plug je nov, a za puštanje u rad smo bili zaduženi ja i rođak😁, a zašto nije firma neznam, ništa nije rođak spominjao.

Nazad
Vrh