Plug - osnovna tema

Da li neko zna koji je ovo plug i koji bi traktor mogao da ga vuce? Ne mogu da odredim sa slike, deluju mi manje glave...cisto razmisljam za ugaranje ima tih malih plugova sa 3,4 glave da idu na oko 15-20cm, pesma

892 може да га развуче, а не да га вуче. 😁Вући ће га без проблема нема он неки велик отпор.

Da li neko zna koji je ovo plug i koji bi traktor mogao da ga vuce? Ne mogu da odredim sa slike, deluju mi manje glave...cisto razmisljam za ugaranje ima tih malih plugova sa 3,4 glave da idu na oko 15-20cm, pesma
Za te pare bolje kupi neki stariji gruber sa motikama u 4 reda i radi strnove.

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Pitacu Raca za iskustva....a za gruber nisam ni znao da moze, mislio sam da za grubere treba preko 100, 110 ks da bi radilo posao....
@petarkrsmanovic da li mozda imas neku sliku tih starih grubera? Po cemu se razlikuju od novih, nisu tako masivni?

Ima u mom selu dva tri grubera, rade strnjik, ali mi se nešto ne sviđa što se gore vidi slama, a i trava kreće posle njega. Svi koji imaju traktore preko 100 ks strnjik rade sa teškim tanjiračama, tu trava posle krene kao da je posijana. Ja uvijek plitko orem strnjik do 15 cm i mogu se pohvaliti da mi je njiva među najčistijim u selu.

Nazad
Vrh