Plug - osnovna tema

Razumijem ja vas da vam kiša kvari raspoloženje pa ste prešli na zajebanciju, moguće je da crtalo ili točak nije od tog pluga, čovijek i ovako kako je ore, jednostavno neće da reklamira jer ima svoj razlog zašto.

Stigli deflektori od majstor Branka. Samo njegov nosač moram malo da obrusim jer ne mogu da ga na montiram,inače njegov nosač duplo deblji od originalnog a i nije skupo nosač i deflektor 2000 dinara a čitajući forum i 2019 je bila ista cena.

Pikadinac za koji plug je majstor pravio deflektore? Da li mora da mu se da model ili ima sablone ili modele za razlicite tipove? Da li pravi i leve i desne i imas li koju sliku deflektroa? Mnogo pitanja, hvala unapred. :)

Послато са 23028RN4DG помоћу Тапатока

Naravno da hoću. Do sada dam koristio kao i većina one sa tri prsta koi su se mnogo često krivili a pogotovo onaj donji. Ovi Brankovi su mnogo masivni a sam nosač je mnogo deblji od originalnog. Jedva čekam da ih vidim kako rade.

Не било то заповеђено - кад се довољно нараде, ти нам пренеси своју оцену.
Ne moraš čekati za ocenu,evo ja ću...
Uzeti su neki kao za vogel nešto su veći tj duži i širi...posle 200,300 kj su kao juče stavljeni,moj je zaključak da će trajati duže nego daske koje su takođe uzete kod njega,imam utisak da dok ja radim zemlju ovih mojih 50ak i drugarovih nesto manje kj,ako ga ne promenim,da neću menjati daske i deflektore za svog radnog veka...

Poslednja izmena:
I neko lično iskustvo koje je skromno mi kaže da su najbolji originalni plastični sa početka 80tih....imam jedan dvobrazni 757 koji je više stojao nego radio,pa su deflektori ostali originalni i taj mi najlepše radi...e sad takvih za zamenu više nema,ove plastike posle su bacanje para jer brzo puknu,a oni sa kao tri prsta su nužno zlo,nisu ni za šta jer da bi radili kako treba moraju se zaviti ka dole a pošto su mekani to kratko traje i onda se " isprave" i tada zemlja ne dolazi do njih naravno...

Problem sa geometrijom deflektora iz male privrede (tri prsta) je u tome što ih prave otprilike, smotaju onako kako mali Perica zamišlja da treba... I dešava se da je krivina prevelika pa onda zaustavlja zemlju ako je vlažnija i tako krene gomilanje zemlje, pa se prenese na dasku i na kraju se to odrazi na kvalitet oranja (ne okreće već gura). Ili ne radi ništa, tj. nema svoju funkciju... Dok sam radio sa IMT plugom svaki prst sam posebno štelovao da masa ima i protok, ali i da radi radnju (zavrće žetvene ostatake u brazdu). Izađem da orem pa gledam kako radi deflektor, uočim probleme, pa se vratim kući, skinem deflektor i dam instrukcije ćaletu (ćale mi je kovač) ovaj prst ispravi, ovaj savi, nosač nagni... Onda on ugreje, uradi kako tražim, vratim se na oranje pa opet gledam, ako je potrebna korekcija ponovimo postupak i tako kad se jednom nađe prava geometrija onda dalje nema problema u oranju... A slažem se da su originalni plastični radili sasvim korektno, jedino je trebalo napraviti neku potporu da se ne slome, mada su bili prilično izdržljivi. Kopije sa vašara su bile krte, i oblik je takođe bio drugačiji od originalnih sivih. Kao da su ih pravili od plastike od izlomljenih gajbi za pivo...

Nemoj da te neko čuje pa još i da ti se smeje.... Huđik radi profi mašine i delove za izvoz njemu ne treba pomoć pijuna on ima komplet zatvorenu proizvodnju.... Možda taj majstor hoće da izdigne sebe sa tom pričom....

Huđik 90% svoje proizvodnje mašina i delova ide za izvoz. Jer onaj što ima plug od 200-300e nikada neće kupiti dasku ili raonik kod njega, jer košta skoro 100e komad. Svi kupe plastelin od 50e Max.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh