Plug - osnovna tema

Nemoj da te neko čuje pa još i da ti se smeje.... Huđik radi profi mašine i delove za izvoz njemu ne treba pomoć pijuna on ima komplet zatvorenu proizvodnju.... Možda taj majstor hoće da izdigne sebe sa tom pričom....

Huđik 90% svoje proizvodnje mašina i delova ide za izvoz. Jer onaj što ima plug od 200-300e nikada neće kupiti dasku ili raonik kod njega, jer košta skoro 100e komad. Svi kupe plastelin od 50e Max.
Pre 13-14 godina mi je Majstor Branko stavljao 3 glavu na imt plug i onda je još radio za Huđika daske.To je čovek lično rekao jer sam čekao par dana da isporuči Huđiku pun kamiončić dasaka za pluvove.

Zadnje raonike što sam uzimao kod njega su navarivani od dole...ima tome sad godina,one što imaju pojačan špic,ne sa dletom i ne one standardne...

Користио сам хуђик раонике али се потроше за исто време као и пламенови или неки други. Само су скупљи.

ja sam pito na vasaru i palmen i hudika za mog kuna i kad se sabrao ufff dosta skuplje nego molbrovi u zrenjaninu u prodavnici jos sa racunom i vidim na vasaru plamen prodaje isto takve kobojagi original al 1 crvena po komadu skuplja nego u zrenjaninu sa racunom na koji ko je u pdv ima jos i povrat navario ih odozdole sad su uzorali oko 25 kj i maltene se nevidi da su nesto i radili

Nemoj da te neko čuje pa još i da ti se smeje.... Huđik radi profi mašine i delove za izvoz njemu ne treba pomoć pijuna on ima komplet zatvorenu proizvodnju.... Možda taj majstor hoće da izdigne sebe sa tom pričom....

Huđik 90% svoje proizvodnje mašina i delova ide za izvoz. Jer onaj što ima plug od 200-300e nikada neće kupiti dasku ili raonik kod njega, jer košta skoro 100e komad. Svi kupe plastelin od 50e Max.
Uzeo sam od hudjika koplja za s opruge na setvospremac,uradio 40 jutara pukla 4,pre toga bili kako su ih namestili u fabrici ni jedan samo se pojeli sa obe strane od koriscenja. Spremac uzet devedesetih imt sa duplim rotorima. I sta sad reci,a uzeo ih bas zbog kvaliteta. I budi sad pametan

Sa Molbrom ćeš se jako usrećiti.Jeste povoljno ali nije dobro, krto, puca sve kao staklo.
Njihove izmenjive vrhove menjam kao čarape, pukao mi je i jedan raonik na pola nakon 70 k.j.Nisam znao kada sam kupovao, ne bi to uzeo ni na poklon.Kada parkiram traktor i spustim plug obavezno klocne pod plazove jer ako spustim direktno na beton ujutro mogu slobodno da zamenim bar 2 vrha raonika.

Zadnjih 10-tak godina sigurno vari od dole. Možda i više. Jer toliko sigurno kupujemo. Pre 2 godine slučajno kupimo 4 raonika u Mikronu kažu original "frank" specijalna akcija 3500din.... Potrošila se 4raonika posle 150kj oranja..... A Huđikovi su na trobraznom plugu orali više od 300kj navareni od dole robotom....

Е видиш а Бранко кад ми је радио цео плуг није хтео да ми прави раoнике јер у то време није било доброг материјала за то(како је он тада тврдио) не да није могао него није хтео...Старе раонике сам наварио и две год орао тако па ми Бранко направио и раонике.У суштини каже да је јако тешко доћи до одређене врсте материјала.

Zvao sam juče majstor Branka da mi napravi raonike, kaže smanjio posao na minimum radi samo po nešto, ovo odbio.

Sa Molbrom ćeš se jako usrećiti.Jeste povoljno ali nije dobro, krto, puca sve kao staklo.
Njihove izmenjive vrhove menjam kao čarape, pukao mi je i jedan raonik na pola nakon 70 k.j.Nisam znao kada sam kupovao, ne bi to uzeo ni na poklon.Kada parkiram traktor i spustim plug obavezno klocne pod plazove jer ako spustim direktno na beton ujutro mogu slobodno da zamenim bar 2 vrha raonika.
vrhove raonika imam original kuhn samo raonici su molbro ja nespustam na betom samo na zemlju kolko sam informisan vise zadruga ima te molbrove i uzorali opasne povrsine pa sad sa ljudima koji su tamo na njihovu preporuku som te kupioe sad kako ce biti do ubudece videcemo

Ako sam 20 godina spuštao plug na beton i nije bilo pucanja vrhova raonika sada bi trebao da držim plug u spavaćoj sobi na mekom dušeku?
Naplati ti deo koliko treba da košta, ja ću ga montirati i zaboraviti na isti neko vreme umesto što idem oko pluga i kontrolišem da li je nešto puklo ili otpalo.
Možda da podmetnem ispod debele perjane jastuke? 🤣

Nazad
Vrh