Plug - osnovna tema

Da li neko zna koja firma pravi daske po uzorku za strane plugove. Imam Althaus plug i daske su bas potrosene a ne mogu da nadjem original?

Pa jbg nije sramota pitati nekoga ko zna.Sigurno imaš drugare, rođake, prijatelje koji nešto imaju i koji nešto znaju pa uvek možeš da se konsultuješ i povedeš sa sobom kada kreneš u potragu.
Mene kupac mog 757 pluga ubedio da su na njemu Vogel daske.Reko druže koliko ja znam nisu, to su njegove originalne koje nisu nikada menjane.Jok, njemu je rođak tako rekao!Pa dobro neka ti bude.
Na mom 757 su UN 350 daske, ali nije IMT već FOP VULKAN.

Ja bi mu savjetovao ako već uzima domaći plug da uzme Olt Posavac. Orao sam jedne prilike kukuruzovinu sa IMT plugom, i pukne mu priključak osovine za poteznice, prikačim posavac i završim njivu. Razlika u oranju je bila nebo i zemlja, sa imt je toliko klasura strčala po oranju da je to bilo ružno gledati, a kod olta je jedva bila vidljiva. Moj otac (iskusni orač iz zadruge) stoji na uvratinama i samo vrti glavom i govori koliko olt bolje zaorava klasuru.

Danas idem na sajam u Bijeljinu da malo vidim ima li šta novo, rođak kupio obrtač Kun 3+1 vario i hidraulično podešavanje prve brazde i biće izložen na sajmu.

Vidi Miladine jel ima kakav zgodan plug za mog fergu ali da je VK, okači nam i par slikasa sa tog sajma.
Kako me godine stižu, sve su mi slike traktora interesantnije od slika žena, moraću ići kod lekara da vidim šta mi je.

Ništa nisam slikao, ove godine ima više mehanizacije, neviđo kod Agrotech mog obrtača Vulkan, izgleda da ga još nisu napravili. Ima dosta prodati traktora, nekoliko Johndera, Štaera nekoliko, Armatrak i ostalih.

Nazad
Vrh