Plug - osnovna tema

Ko nije orao u nasim zemljama ne zna sta su muke ,juce sam orao jednu od laksih tipova zemlje mty 82 +leskovac ,gde su tragovi od kombajna tu je ispod zelena zemlja,traktor jeci a plugovi krckaju za njim ,blokirac i treca sporohodna,dubina oko 25 cm,dublje traktor nemoze da vuce... e tu bi
IMT PLUG OSTAO U NJIVI U PRVOJ BRAZDI,da napomenem da je njiva u ravnici.
Samo Leskovački plug sa ajkulino peraje dolazi u obzir.
Da nije ovog ojacanja na kolenastoj i on bi ostao u njivi,nebi mu bilo prvi put
6dfe6fc9e81e7c485ac2b85ec12137dc.jpg

Poslednja izmena:
Najgora je trgovina kada ti nešto (hitno) treba i tražiš, ponuda nikakva, cena naduvana, a frustracija raste...
Najbolja je kada neplanski "naletiš" na ono što dugo tražiš da pazariš, a nije ti se dalo...
Ili se prodavcu žuri za keš, pa nudi...
Nisam pratio cene konkretnih 755 dvobraznih plugova, ali za ovakav plug u takvom stanju sa slika, stičem utisak da je za 450 eura mogao i bolje da prođe....
Sad šta je-tu je , pazario ga je, pa nek' radi i ulaže, njegov je...
P.S. Na onom plugu što sam kupio pa remontovao, nije valjala tzv. "kocka" na ručki, klatilo se na sve strane, srećom, bivši vlasnik nije ništa vario , već terao tako, ja preradio na sistem sa novijih plugova te vrste, isekao ceo taj deo, navario pločicu na ručku, izbušio četiri rupe na toj pločici, a sa donje strane za kolenastu pričvrstio sa 2 uzengije....
Ne mora kupovati drugu kolenastu i ručku, nek' odseče, izbrusi, i napravi nešto slično mom rešenju....
Kupio sam imt 755 pre neki dan neplanirano placen 310 eu za 539,koristicu ga i za JD 1745 u nekim manjim parcelama gde nemogu da se okrecem sa belarusom
.E sad ne znam dal jr ovo imt ili fop,cimi mi se da su ove daske razlicite duze i uze od ostalih 755 po komsiluku,proban je 100 metara u brazdi podesen ,ne vuce nigde,ide bez lanaca...
b6921a8eadbb9dff5084d6ed943f4d66.jpg
eb53d2fbf89479179561d795df96c8fd.jpg
b819adf26003e24029ee860386dd755b.jpg

Poslednja izmena:
To što je zavarena ručka za kolenastu ne brini ništa. To je kod mnogih tako. I kod mene je bilo na plugu pa je islo tako par godina dok nisam uzeo novi nosač i cug.

Ovde mi se čini da je nešto na zadnjoj brazdi vareno kod prvog šrafa, ili me slika vara.

Za te pare to je sasvim ok plug.
Nije nista vareno osim one rucke za pomeranje, i srafovi na raoniku nisu oni sto upadaju u u sam raonik nego su izboceni, njih cu lako da zamenim sa originalnim, prav je ore lepo juce sam ga probao,izvuko dve brazde za probu, daske se procistike, ne vuce nigde ne muci se traktor. Ja bolji kod nas nisam mogo da nadjem za te pare.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Imt plug je uvek bio na ceni pa se uvek desi da se proda, naleti neko kome treba, nije daleko, kockice se sloze pa malo covek i preplati.
Inace cena je relativna stvar, (kako se dvojica dogovore) kod nas se taj plug ne moze uzeti centa ispod 400e jer ih nema.
No da ne ulazim u to koliko je ko platio, ja licno smatram da je taj plug uparen sa 539 jedna od najideanijih kombinacija.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam moj 755 odavno prodao za 400, 756 koji je kupljen nov pred kraj rada Imt-a je bio kao od plastelina, prodao sam ga za 200 evra, rasturan je nekoliko puta i ispravljan, pisao sam jednom o tome.. I prodao sam ga bukvalno zgužvanog.
757 neću da prodajem, neka ga, mada ga retko kad kačim od kako sam kupio Lemkena.

Potpuno isto je prosao i ovde jedan komsija sa novim, 800e bio nov a prodao ga za 200-300e

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije nista vareno osim one rucke za pomeranje, i srafovi na raoniku nisu oni sto upadaju u u sam raonik nego su izboceni, njih cu lako da zamenim sa originalnim, prav je ore lepo juce sam ga probao,izvuko dve brazde za probu, daske se procistike, ne vuce nigde ne muci se traktor. Ja bolji kod nas nisam mogo da nadjem za te pare.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Najbitnije da masina radi posao. Ako tebi odgovara i zavrsava ono za sta je namenjen onda ga sigurno nisi mnogo platio. Sto rece deks cena je relativna stvar, na primer meni taj plug ne bi koristio ni da je 200e (osim mozda kad bi ga kupio da ga prodam ali se ne bavim tim stvarima) a tebi bi radio posao i da je 500. Mozda ce cudno zvucati ali meni je on skuplji za 200e nego tebi za 500e ;)

ja imam 755 visoki klirens kupljen nov u Jugometalu,orao sa njim par godina po 20ha i sad sluzi ore samo bastu sa 539 deluxe

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh