Darko Dren
Član
To zbog smoLnice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zahvat prve brazde se podesi jednom u zivotu....A kako onda da podešava zahvat prve brazde?
Da nije ovog ojacanja na kolenastoj i on bi ostao u njivi,nebi mu bilo prvi putSamo Leskovački plug sa ajkulino peraje dolazi u obzir.
Naravno, polazim od toga da je plug uparen sa traktoromDa podesi se jednom ali za jedan traktor, ne možeš ga podesiti jednom i da cela ulica ore sa njim bez problema a različiti traktori..
Da podesi se jednom ali za jedan traktor, ne možeš ga podesiti jednom i da cela ulica ore sa njim bez problema a različiti traktori..
Kupio sam imt 755 pre neki dan neplanirano placen 310 eu za 539,koristicu ga i za JD 1745 u nekim manjim parcelama gde nemogu da se okrecem sa belarusomNajgora je trgovina kada ti nešto (hitno) treba i tražiš, ponuda nikakva, cena naduvana, a frustracija raste...
Najbolja je kada neplanski "naletiš" na ono što dugo tražiš da pazariš, a nije ti se dalo...
Ili se prodavcu žuri za keš, pa nudi...
Nisam pratio cene konkretnih 755 dvobraznih plugova, ali za ovakav plug u takvom stanju sa slika, stičem utisak da je za 450 eura mogao i bolje da prođe....
Sad šta je-tu je , pazario ga je, pa nek' radi i ulaže, njegov je...
P.S. Na onom plugu što sam kupio pa remontovao, nije valjala tzv. "kocka" na ručki, klatilo se na sve strane, srećom, bivši vlasnik nije ništa vario , već terao tako, ja preradio na sistem sa novijih plugova te vrste, isekao ceo taj deo, navario pločicu na ručku, izbušio četiri rupe na toj pločici, a sa donje strane za kolenastu pričvrstio sa 2 uzengije....
Ne mora kupovati drugu kolenastu i ručku, nek' odseče, izbrusi, i napravi nešto slično mom rešenju....
Isti slucajKod mene u selu ima otprilike izmedju 110 i 115 traktora, od toga 100 komada su imt539, i svi imaju 755 plug.
Nije nista vareno osim one rucke za pomeranje, i srafovi na raoniku nisu oni sto upadaju u u sam raonik nego su izboceni, njih cu lako da zamenim sa originalnim, prav je ore lepo juce sam ga probao,izvuko dve brazde za probu, daske se procistike, ne vuce nigde ne muci se traktor. Ja bolji kod nas nisam mogo da nadjem za te pare.To što je zavarena ručka za kolenastu ne brini ništa. To je kod mnogih tako. I kod mene je bilo na plugu pa je islo tako par godina dok nisam uzeo novi nosač i cug.
Ovde mi se čini da je nešto na zadnjoj brazdi vareno kod prvog šrafa, ili me slika vara.
Za te pare to je sasvim ok plug.
Najbitnije da masina radi posao. Ako tebi odgovara i zavrsava ono za sta je namenjen onda ga sigurno nisi mnogo platio. Sto rece deks cena je relativna stvar, na primer meni taj plug ne bi koristio ni da je 200e (osim mozda kad bi ga kupio da ga prodam ali se ne bavim tim stvarima) a tebi bi radio posao i da je 500. Mozda ce cudno zvucati ali meni je on skuplji za 200e nego tebi za 500eNije nista vareno osim one rucke za pomeranje, i srafovi na raoniku nisu oni sto upadaju u u sam raonik nego su izboceni, njih cu lako da zamenim sa originalnim, prav je ore lepo juce sam ga probao,izvuko dve brazde za probu, daske se procistike, ne vuce nigde ne muci se traktor. Ja bolji kod nas nisam mogo da nadjem za te pare.
Послато са 22101316G помоћу Тапатока