Plug - osnovna tema

Čelična četka na brusilicu, eventualno onaj disk msm da se zove lamelarni a zatim antirost. Trebalo bi da uspe

@Brdy je l' ovaj 755 NK ? Ja prosle godine prodao za 450e 755 VK u skoro pa fabrickom stanju, prva boja tek po negde ogreban, jedino sto se jedan sraf na jednom raoniku odvio i rasklimao i tako stajao par godina jer nije koriscen i daske su zardjale za to vreme ali su se uribale nakon 50 ari po malo suvljem. Nov vlasnik oklepao raonike i zategao sve na mesto i kaze ide i pita je l' ima jos :D Otisao u selo kod drugara, nit bi ja njega zajebao niti bi on kupio da ne zna sta je i kako je.
Jeste niski klirens, nema ih mnogo kod nas na jugu uglavnom zbog Leminda svi su kupovali Leskovacke plugove, al oni su dosta laksi i nizi, nabira mnogo kad se ore. 3 sam gledao ovaj sam uzeo nije lickan stojao preko 10 god, daske mu se najmanje pojele, jeste to zavareno i meni bode oci, al deda taj mi rece da je to zavareno da ne propusta i on je orao fergusonom. Jedino ne znam za daske sta da radim, da li ce same u toku oranja da se uglancaju dosta su korodirale ili ima neko drugo resenje smirgla, celicna cetka itd.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

A gde ima takav da se kupi a da nije nov.

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

To što je zavarena ručka za kolenastu ne brini ništa. To je kod mnogih tako. I kod mene je bilo na plugu pa je islo tako par godina dok nisam uzeo novi nosač i cug.

Ovde mi se čini da je nešto na zadnjoj brazdi vareno kod prvog šrafa, ili me slika vara.

Za te pare to je sasvim ok plug.

Ma gde je mnogo radio... U Leskovcu?? Nema šanse.
Retki su ti 755 plugovi a da su mnogo orali.

Šta ima da ulaže u njega.. I meni je jednom na 755 pukao cug, ja zavario kod prve kuće blizu njive i tako je išao još dve-tri godine.

Ovaj je stajao negde napolju. Više je propao od zuba vremena nego od rada.

Zašto?Ja sam mislio da ti hoćeš da pomogneš ljudima.
Taman sam pomislio da si imao ovakav plug i da ćeš otići i objasniti čoveku šta ne valja na njemu.Ili možda još bolje otići negde kod tebe u komšiluku kod nekog komšije koji ima takav plug da ga zakačiš i sve mu pokažeš u praksi.

Najgora je trgovina kada ti nešto (hitno) treba i tražiš, ponuda nikakva, cena naduvana, a frustracija raste...
Najbolja je kada neplanski "naletiš" na ono što dugo tražiš da pazariš, a nije ti se dalo...
Ili se prodavcu žuri za keš, pa nudi...
Nisam pratio cene konkretnih 755 dvobraznih plugova, ali za ovakav plug u takvom stanju sa slika, stičem utisak da je za 450 eura mogao i bolje da prođe....
Sad šta je-tu je , pazario ga je, pa nek' radi i ulaže, njegov je... 🍻
P.S. Na onom plugu što sam kupio pa remontovao, nije valjala tzv. "kocka" na ručki, klatilo se na sve strane, srećom, bivši vlasnik nije ništa vario , već terao tako, ja preradio na sistem sa novijih plugova te vrste, isekao ceo taj deo, navario pločicu na ručku, izbušio četiri rupe na toj pločici, a sa donje strane za kolenastu pričvrstio sa 2 uzengije....
Ne mora kupovati drugu kolenastu i ručku, nek' odseče, izbrusi, i napravi nešto slično mom rešenju....

Poslednja izmena:
To što je zavarena ručka za kolenastu ne brini ništa. To je kod mnogih tako. I kod mene je bilo na plugu pa je islo tako par godina dok nisam uzeo novi nosač i cug.

Ovde mi se čini da je nešto na zadnjoj brazdi vareno kod prvog šrafa, ili me slika vara.

Za te pare to je sasvim ok plug.
A kako onda da podešava zahvat prve brazde?

Nazad
Vrh