Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Takav sistem imaju stariji Lemken plugovi, pretplužnjaci se daju zabaciti prema brazdi i od brazde, i podešava im se ugao, tj napad. Muka za uštelati da svi budu jednaki, a pošto je nosač okrugao, u težoj zemlji šarafi popuštaju pa se pretplužnjaci okreću. Nema baš neke vajde od toga, običan sistem gdje ima samo podešavanje dubine funkcionira sasvim solidno.Ovako stoji situacija. Nepada mi na pamet da dam 160 e za predplužnjake pa da ih bacim ili prepljavljam. Nego ako se odlučim za predplužnjake to mora biti isključivo moja izvedba. Dobro znate pošto su predplužnjaci velikih proizvođača a i nisu džaba toliko skupi. Ja računam da bi obadva mogao napraviti za maksimalno 60 e. Ako krenem u izradu a najvjerovatnije da i hoću, predplužnjak mora biti podešavajući, to znači da ima podešavanje lijevo i desno, normalno i po dubini oranja i podešavanje ugla zaparanja. Bez ovog navedenog podešavanja predplužnjak nije maksimalno efikasan i biće ograničena brzina kretanja. Znači da predlužnjak mora imati podešavanje u svim pravcima kako bi mogao da se upuca baš kao puška u centar zavisno od daljine mete, a plug zavisno od brzine kretanja.
Koliko se ja sećam, meni su govorili da su najbolje dimenzije 90-60-90.Plug bez 80 visine i 100 između glava nije za svaku zemlju.