Plug - osnovna tema

Agria plugovi za kultivatore uopšte nisu slabi. Ja bih čak rekao da su i jači od standardnih pretolužnjaka.
Recimo plugovi za 507

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Problem je geometrija, klasične daske (bez obzira od melenog pluga ili velikog) zemlju usmeravaju bočno a pretplužnjaci zemlju treba da bacaju više napred a tek malo bočno. Tj. pretplužnjaci ubacuju zemlju na mesto prethodno izorane brazde a daske na prethodno izoranu brazdu. Tako da je bolje kupiti namenske pretplužnjake nego se zezati sa ovim malim plužnim glavama.

Ovako stoji situacija. Nepada mi na pamet da dam 160 e za predplužnjake pa da ih bacim ili prepljavljam. Nego ako se odlučim za predplužnjake to mora biti isključivo moja izvedba. Dobro znate pošto su predplužnjaci velikih proizvođača a i nisu džaba toliko skupi. Ja računam da bi obadva mogao napraviti za maksimalno 60 e. Ako krenem u izradu a najvjerovatnije da i hoću, predplužnjak mora biti podešavajući, to znači da ima podešavanje lijevo i desno, normalno i po dubini oranja i podešavanje ugla zaparanja. Bez ovog navedenog podešavanja predplužnjak nije maksimalno efikasan i biće ograničena brzina kretanja. Znači da predlužnjak mora imati podešavanje u svim pravcima kako bi mogao da se upuca baš kao puška u centar zavisno od daljine mete, a plug zavisno od brzine kretanja.

Drugar uzeo danas kvernelanda,isao da mu istovarim. 2200e
Losije su mu daske i ranonici ali ostalo je ok.
320342210_1511537262645866_595726659780969326_n.jpg

319544947_1847738825583080_4752201876007024978_n.jpg

Nemam pojma koja je serija,mrak + kisa pa ga nisam nesto mnogo ni zagledao. Visok je 73 a razmak 90.
Bas izgleda jako,ovaj prednji deo gde je klip i kacenje je mnogo masivnije nego na mom rabe od 4 brazde....

Ajd već kad vam je dosadno da kažem šta mi je palo na pamet. Viđoh na oglasu ovaj mali plug od neke manje freze. Ko velim nije skupo, možda bi se moglo naraviti dva predplužnjaka za ovaj moj plug Vulkan 757.2. Čini mi se da su orginalni predplužnjaci za 757.2 oko 160 e 2 komada, a ova 2 su 50 e plus dva nosača koje ja mogu napraviti.
Oko 100 evra je jedan predplužnjak za 757 mala privreda.Za originalni nazovi FOP iz Novog bečeja.

Nazad
Vrh