Plug - osnovna tema

Godinama sam orao sa 757.2 sve je bilo super dok nisam uzeo drugi plug ,tek onda sam shatio koja je to razlika,pogotovo onda kad krenes sa setvospremacem da zatvaras brazdu

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Има и до земље: данас сам орао стрњику. Једна њива иде ужасно тешко али се расипа а кад сам прешао на другу онда је све било лакше - брзина више итд. Ова прва што се тешко обрађује се боље уради у пролеће - буде ситније. Није ни да хвалим нити да кудим 757.2, и сам га имам па знам како ради.

Što se tiče cena, tu više nema nikakvog pravila, opšte ludilo.
Ali pošte je plug iz pitome Mačve, znači da je "ljudski dobar".

Dobar, očuvan, u ispravnom stanju, kupljen u Srbiji, posle njega trava ne niče bar dve godine, jednom rečju za poželeti. Lepo zaorava, nikad pokisao, na tom oranju prinos uvek bude za rekorde...

PS - Komšo jel sam za ovo reklamiranje zaslužio bar 100 evrića?

Dobar, očuvan, u ispravnom stanju, kupljen u Srbiji, posle njega trava ne niče bar dve godine, jednom rečju za poželeti. Lepo zaorava, nikad pokisao, na tom oranju prinos uvek bude za rekorde...

PS - Komšo jel sam za ovo reklamiranje zaslužio bar 100 evrića?
Jos dodaj da je stari neki deda to kupio samo zbog boje,da mu ulepsa dvoriste . Ili to ili kod njega jos nije stiglo poskupljenje. Pre dve god se tako kretale cene takvih plugova

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Danas drzim telefon i dijelio me sekund da pozovem Mehaniku Dubica da naručim plug Jaguar 2 brazde crtalo i predplužnjaci koji košta 3130 e. U poslednjem momentu odlučim da mi pošalje slike pluga postavljenog na beton. Kad sam pogledao slike gdje plug leži ravno na lemešima (bez špica) a prednji plaz ispravno stoji horizontalno i oko 2 cm podignut od betona što je u redu, ali zadnji plaz nije odvojen od betona nego ravno leži na betonu kao i lemeš, što je neispravno. To me pokoleba i odustanem. Dalje skrenem u mehanizaciju koju prodaje Intercomerc Fop plug Vulkan 757.2. Kod tog pluga plazovi stoje perfektno horizontalno i oko 2 cm odvojeni od betona kako i treba.

Nazad
Vrh