Plug - osnovna tema

U katalogu ovog Titana 2 brazde piše težina 820 kg i 860kg a preporuka traktora 60-90 ks, sad mi nije jasno kako će ga nositi traktor od 60 ks.
Možda ga može vući u brazdi, a nositi po mom skromnom mišljenju možda po dvorištu, ili asfaltu na kratku. Da ore 3 sata, sumnjam da bi ga dizao normalno.

Miladine mislio sam na 60 ks.
Mada, ta podizna moć nije ista ako je ciklon ili setvospremač gde su teški rotori na oko 2 metra od kačenja za traktor. I nije isto da podigne i da radi nekoliko sati kada ugreje ulje i sve ostalo. A rekao bi i nije isto kada radi 20 minuta u najtežim uslovima i kada stalno radi u najtežim uslovima hidraulika

Da to mi je jasno. Kako god neobična težina za 2 brazde. Lemken 2 brazde je oko 600 kg težak, tako i Amazone.

Nisu bas nesto potroseni delovi, moglo je to jos da ide. 😂
https://ibb.co/JHmT6Z4]
IMG-20220824-181404.jpg
[/URL]
IMG-20220824-181343.jpg
[/URL][/url]

Bio u kancelariji u Bijeljini kod onih madjara. Nijr skupo u poredjenju sa npr prikolicom. 5t prikolica 15 hiljada eura i kad se izbijr izadje oko 4500. Opeet je skupa a sigurno nije nista bolja od turskih.

Malo mi se ne sviđa na tom plugu što im je loše riješeno zakošavanje pluga, nema nikakve ručke ni rupa kao na vn. Nego imaju na osovini po dva šarafa, pa onda puno šarafanja, jedan popusti a drugi zateži. Konplikovano.

Nazad
Vrh