Plug - osnovna tema

Bas suprotno sve ivice su od hardoxa izradjene da bi se manje trosile, jeste tezi za obradu al da se izbusiti i nema potrebe za navarivanjem ivica

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Dve sezone oranja. Uzorano 400kj plus minus koje jutro.Menjamo spiceve.
745c5ca423162827d8c877510fa34045.jpg

Sent from my S60 using Tapatalk

Idi bre begaj,kad vidim ovaj kvalitet na ovim zamenskim delovima i kad kazes da toliko izorao dodje mi da placem,kod nas zamenski delovi tipa da radis ceo plug,znaci daske predpluznjaci raonici plazovi i crtalo izadje te oko 300e a sad mozda cak i vise a plug ne vredi tih para i max izorem sa njim 40 ha....(govorim za imt 755 dvobrazni ili leskovacki stari zeleni dvobrazni ili tipa poljski dvobrazni stelujuci) strasno,dodje mi da poprodajem ove sto imam i kupim jedan kao covek da se ne mucim i ne nerviram. Na landsberg plugu obrtacu trobraznom od kad sam ga uzeo i zamenio sve evo ima 8 godina izorao je za to vreme oko 120ha kao da su juce stavljeni zamenski delovi

Sve zavisi sta ores,koji tip zemljista. Kakvi su uslovi u oranju. Meni 150e za delove nije mnogo za dve sezone,jer mnogo sam dobio ustede oranjem ovim plugom. U prolece jedno ravnanje i setva suncokreta. Usteda u vremenu,gorivu i radnim satima na drugoj masini to sam dobio iskljucivo zbog dobrog pluga. Zato je bitnija sira slika stvari.

Ralativno teska zemlja kod nas,3-ca klasa nam je najbolje zemljiste i dosta imamo smonice, u dvoristu imam 7 pluga i menjam ih na osnovu zemlje i vremenski prilika

Ja mom VN nisam još ništa menjao a radi od 2016. Uzore od 150 do 200 kj godišnje. Još ovu jesen pa dogodine menjamo špiceve, kod mene se okreću.

Ja mom VN nisam još ništa menjao a radi od 2016. Uzore od 150 do 200 kj godišnje. Još ovu jesen pa dogodine menjamo špiceve, kod mene se okreću.

@mixer87kac ti ores sa 4 brazde ili sa tri brazde obrtac. I to pravi ogromnu razliku u trosenju organana? I svi ostali faktori,dubina,zemljiste,itd

Lord koliko je manja potrošnja, ili lakši rad sa lemkenom, u ovoj našoj teskoj banatskoj zemlji? U odnosu na neke druge proizvodjače plugova? Znam da si pisao da mu je oranje jako ravno.

Nazad
Vrh