Paracinac88
Član
Moj plug klirens 80 ima i nema sanse da zagusi,zbog toga mi se svidja iako nije neka poznata marka
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam uzeo opal 80 2+1 nema klik klak tocak nego dva tocka i pre sam orao sa 757 imt,nemoze da se uporedi koliko ide lakse lemken. Bas sam orao kukuruzovinu i sad se uopste ne vidi da je na toj njivi bio kukuruz,ja sam moj platio 2450eGeci ima u ponudi 2+1, samo je malo viši cenovno . Jebeno, želje su jedno, mogućnosti postoje, realno nema potrebe za 3 glave.
Ovo oko pucanja, ja mislim da se to ne sme desiti kod dvobraznog pluga regent marke. Jesam do sada vukao 757, ali sada bih da brže orem, magare može vući, pa bi da nesmetano ganjam brže u oranju.
68 cm.Koja je visina?
Za moj rit misaonica imenica je 7 km, kada orem sa 757. Jesenas najbrže njive u ataru išle oko 8,5 km u oranju.Nije baš sve u brzini, ja kad orem neku težu zemlju, nekad mogu povuć brže, ali onda plug ne slaže kako treba, prebacuje i svašta nešto. Bolje ga onda još raširit na zahvatu i sporije. U težoj zemlji do 7-7,5 meni moj najljepše radi, a mogu nekad i kilometar dva brže od tog ga potegnit... To mene malo pati, sad mi je na 16 cola, stavio bi na 20 najrađe, ali ovo mi najbolje paše za uz međe.
Орем ја. Мој утисак из услова у којима је орем (без неких екстремних услова) је да клиренс плуга није то што доведе до загушивања, већ какви су биљни остаци - да л' су довољно исечени и скраћени или су од пола метра или дужи. Када су стабљике дуже (било да штрче из земље, као кад скинеш кукуруз комбајном без тарупа, било да леже на земљи), лепо видиш као се у једном моменту стабљика савије око козлаца и задржи ту, па дође следећа стабљика, па се свака наредна лакше задржи смотана око козлаца и дефлектора и довољно је пар метара да се плуг прописно загуши.Ja se mislim da za Turčina uzmem trobrazni vogel L950 ali mi se ne dopada visina koja je 70-75 ako se ne varam. Ore li neko sa ovim plugom,kako to ide guši li?