Plug - osnovna tema

Tko kaže da je Regent slab? Traktor 50 KS, 2 t, 4WD i jedva je sa šperom orao jednu brazdu, koliko je zemlja bila zbijena. Kad sam malo poboljšao zemlju orao sam s 2x12" lakše nego prije jednu brazdu.
Na slikama je plug sa skinutom drugom glavom i kompletan, ali složen na 2x12". Originalno je druga glava na lijevoj strani grede i onda je 2x14".

Čovek kupuje nov plug, kod nas Regent prodaje plugove sa 4 brazde i manje gde su prilično slabe grede...Naravno da su nekada postojali jaki modeli njihovih plugova, posebno u vreme Džingis Kana... :haha: :haha: :haha: :ppozdrav:

Pitao sam juce ali niko nije odgovorio na temu,koliko su vam visoki plugovi i ispod koje visine ne treba kupovati plug,ja sam do sad orao sa imt 757 i 610 koji su 75 visoki i nisam imao problema sa gusenjem,sad planiram obrtaca 3 brazde da uzmem do jeseni

Друже ја има Довдесвела ДП8А плуг, енгелски, са малим клиренсом од 75цм и размак главе од главе 93цм и када сам му претплужњаке подесио како фабрика налаже за одређену културу и брзину рада, није се загушио у кукурзовини уопште...провуче све кроз себе, али ти је мој савет да прво потањираш кукурузишта па да их онда ореш, јер је драстична разлика у та два орања, тачније у разлагању жетвених остатака...Е сад нешто је већи трошак рада на тај начин, али је као што сам рекао разлика у орању као небо и земља.

Препорука је да узмеш од 80цм висину и размак 100цм или више и нећеш погрешити....

Mi ne tanjiramo kuruzovišta i što se tiče oranja Kuhn ga je spakovao kao knjigu, nema trunke jedne da je ostala gore, pero jedno se ne vidi na površini. Fantazija kako plug zaorava.

Mi ne tanjiramo kuruzovišta i što se tiče oranja Kuhn ga je spakovao kao knjigu, nema trunke jedne da je ostala gore, pero jedno se ne vidi na površini. Fantazija kako plug zaorava.
Није проблем да га плуг спакује, већ је проблем да се маса коју спакује у бразду разложи, а често се дешава да се нагомила маса, а плуг то покрије фино са земљом и онда се то не разложи како треба и ту остане шупљина....Зато је препорука да се потањира први кукурузиште па тек онда да се оре, јер се жетвени остаци боље измешају и убрза се разлагање...

Evo XM 1050 Vogelov 85 visina i 105 razmak. Većina novih ima 80/100 dimenzije, a ima i rabljenih. Bivši Pietro Morro, odnosno sada Maschio ima opciju, e sad ne znam jel 90 ili 95 klirens i 115 između brazda.

Željko025 je dao tačan odgovor i zaslužuje tri bambija...Kad adapter dobro isečka, zaoraće svaki sa klirensom 68+cm i razmakom glava 90+cm...
Sve se slažem, dobar adapter kosi već godinama i nema gušenja. Ali ispod 75 mislim da je sve nisko, bez obzira popovan ili nov.
Koliko je mišljenje da je lemken bolji od regenta. Plavca mi nude samo u opciji 2+1, realno mi ne treba tri glave, i stvarno je plug na oko extra, da li je za dve klase bolji od regenta? Gledao ga malopre u Almeksu.

Sve se slažem, dobar adapter kosi već godinama i nema gušenja. Ali ispod 75 mislim da je sve nisko, bez obzira popovan ili nov.
Koliko je mišljenje da je lemken bolji od regenta. Plavca mi nude samo u opciji 2+1, realno mi ne treba tri glave, i stvarno je plug na oko extra, da li je za dve klase bolji od regenta? Gledao ga malopre u Almeksu.
Na mojoj zemlji nema nikakve razlike da li je Regent, Lemken ili Kverneland. Lemken i Kverneland su ti kao JD i Fendt. Najskuplji su ubedljivo, verovatno i najbolji iako ja to do sad nisam video ( pogledati moje muke sa plugom). Imaju najveći izbor dasaka, kod nas ne ali generalno, rađeni su od najkvalitetnijih materijala ( opet pogledati klip gde ja orem) .Regent se ekstra lako vuče, lagan je za hidrauliku a već sam rekao da je od ova tri najmekši...Ako kupiš 2+1 i ne treba ti treća glava za Lemkena, možeš doneti kod mene ako ti smeta u dvorištu... :haha: :haha: :haha:

Nazad
Vrh