Plug - osnovna tema

Kod mene je uglavnom srednje teška zemlja za obradu, imamo jako malo teške i oko 10 % jako lake zemlje. Do sada su pokidana 3 pluga , dva Regenta i jedan Kozarska dubica. Mislim da ti ovo sve govori...

Koja je minimalna visina pluga(klirens) potrebna da ne bi gusio plug kad se zaorava kukuruzovina?i kako su se pokazali regenti?pitam zato sto su regenti dosta jeftiniji od lemkena

Nisam mislio beskorisnog gvozdja, vec upravo to da je to preterano jako za nasu zemlju. I treba mu 6t traktor za 3 brazde.

Moja Arma nije danas mogla podici paletu neke sega mega fasadne cigle od 42din/komad. Paleta teska teska po mojoj proceni 2.1-2.2t. +300kg viljuskar sam.

Deluje ermo da je nesalomiv. Ali ja sam stvarno bio iznenadjen visinom dvobraznog erma. Nisam stekao utisak visine dok sam gledao regenta, koji je sa 4 brazde. Kao da je ermo višlji. Ima neke duge daske, extra zavijene, mislim da slaže baš dobro zemlju. Samo ostaje pitanje egzotike, da li njaka previše hidrauliku traktora, pametan nisam jel uopšte razmišljati i o ovom proizvodjaču pluga.

За те паре би морали да ти учине да пре куповине пробаш плуг са својим трактором. Код нас су једно време људи орали њиве са неком Валтром и 4 бразд плугом која је била дотерана у промотивне сврхе. Свако ко је био заинтересован за њену куповину могао је да је добије на 48 сати тестирање сипаш гориво и терај.

Ne treba preterivati sa težinom oruđa.Nema svaki traktor predimenzionisane poluge, ramena i ploču hidraulika niti delova istih na trafici ako dođe do nekog loma.

Ne treba preterivati sa težinom oruđa.Nema svaki traktor predimenzionisane poluge, ramena i ploču hidraulika niti delova istih na trafici ako dođe do nekog loma.
Toga se i brinem Matiću. Jeste da neki ovakvim traktorom nose i 3 brazde, ja se bojim havarije. E sad jeste jak za dve glave, al valjda neće novog regenta sjebati.

Nazad
Vrh