Plug - osnovna tema

A kakvi su ovi u utrinama plugovi turan

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ma vidi, imaš 4-5 dobrih proizvođača plugova koji se lako vuku i lijepo rade, koji god da odabereš, s kojim god daskama, nećeš pogriješiti.
Kako da ja sebi biram dasku kad imam doslovno svaki postojeći tip zemlje na svojim parcelama?
Vjerujem da je tako i kod većine ostalih.
Zato ne treba puno filozofirati.

Univerzalna daska je kao i ona univerzalna zimsko-ljetna guma...
A i kad kupuješ polovno, uzimaš ono što možeš...

Danasnji posao, na sred njive je nadjoh
b33e053d3cfb1f356cc38ea3b7d0bfa2.jpg
ff69f2b460f5d5852462eb8ba4a09084.jpg

Послато са S41 помоћу Тапатока

Pozdrav,kupio sam skoro Belarusa od 105 konja(1025)zanimaju me iskustva ljudi koji plug bi najbolje isao uz njega,jos uvek se lomim da li da uzmem prevrtaca ili ravnjaka od 3 brazde,bojim se da mu prevrtak nije tezak za nosenje,mada vidim vecina ljudi sa rusom od 105 konja vuku 3 brazde obrtace,zemlja je lagana i lako se ore kod nas,hvala unapred na odgovorima

Узми обртач и миран си јесте да је равњак јефтинији али нема разора и осталих зајебанција.

A kakvi su ovi u utrinama plugovi turan

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Претежак плуг 4 главе обртач преко 1800kg, копија регента и тешко се вуче до зла бога иако има неку полурешеткасту даску...Мој кум га је купио и покајао се...

Mislim da ce ga rus vuci sto se tice snage ali ne znam kako ce se hidraulika ponasati,regent,lemken,kverneland...ili novi plug Unlu,ima ih u Vrscu danas sam gledao ali su glomazni bas

Mislim da ce ga rus vuci sto se tice snage ali ne znam kako ce se hidraulika ponasati,regent,lemken,kverneland...ili novi plug Unlu,ima ih u Vrscu danas sam gledao ali su glomazni bas
Ako je laka zemlja, kupuješ lake plugove, Regent, Lemken...Ako Mtz 892 bez problema nosi, mora i 1025 imaju isti cilindar ili 1025 ima veći. Ako pumpa ne valja, zameni se, košta 7000 dinara i vozi. Jedino ćeš morati toplink da promeniš...

Ako je laka zemlja, kupuješ lake plugove, Regent, Lemken...Ako Mtz 892 bez problema nosi, mora i 1025 imaju isti cilindar ili 1025 ima veći. Ako pumpa ne valja, zameni se, košta 7000 dinara i vozi. Jedino ćeš morati toplink da promeniš...
A ako je teška zemlja, šta onda uzeti?
Zašto pitam. Kod nas je dobrano teška zemlja, skoro da sam pri odluci kupovine novog dvobraznog obrtača regent. Nemam potrebe za više brazdi. Odluka je i zbog cene i zbog dimenzija. Lemken je 1000 evra skuplji i ne bih previše da idem sa cenom, da ne bude da nema povraćaja pa da bude problem. A ti kažeš regent za lakše zemlje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh