Plug - osnovna tema

Iskreno ne znam. 😆😆
Spominjao sam već da bi možda tražio Lemken Opal 110 2+1 što se tiče rabljenog, provjereni plugovi, mislim da su dimenzije 75/100.
Što se tiče novog, više naginjem Pottingeru, e sad ako se možete ispružit tolko da se uzme sa opcijom 2+1 to je idealno i ne bi puno razmisljao.
Pitajte i @Gogo7441 u vezi Kvernelanda jer se njih dalo nać u tim većim dimenzijama 2 brazde. Da se nać polovan, samo takav plug treba dočekat. Uglavnom obavezno pretplužnjaci i minimum 75/95 mjere.

Dopisivao sam se oko kvernelanda sa gogom. Muka je što treba reagovati momentalno, ne mogu pratiti oglase iz sata u sat. Najradije bi da mi polovni plug drugi nadje :haha: .
Trobrazac mi realno ne treba, jedino ako se ne pojavi neka dobra opcija, da se dodje do velike kabine sa pomoćnim sedištem i boljim bržim menjacem. Za moje malo zemlje i ovaj traktor je debeo luksuz.
Plug mora imati veče pretplužnjake i dva creva, uz dobre dimenzije. Uz daske koje lepo slažu i dobro mrve, zemlja je teška i ovaj 757 to ne radi. Bolji izgled u proleće je bilo sa 756 plugom.

Ja sam prije par dana kupio nov plug imt 757...danas neka kisa pada pa sam mu napravio i tocak za dubinu.
Bio sam dotjerao neki regent plug obrtac i kako god pokusam on samo busi prednjom glavom a zadnja bjezi u lijevo.
Poslije cujem da su ga kod tog vlasnika kopcali za vise razlicitih traktora i nisu uspjeli da ore domacinski

Kakva su mišljenja odnosno iskustva u radu osa plugovima regent, pottinger, ili ermo. U pitanju je nov dvobrazni obrtač, sva tri imaju dobre dimenzije. Prodavci regenta deluju kao najkorektniji, ermo deluje najveći, prosto preveliki.
Pottinger razočarali me prodavci, a sam plug ne videh, niti su imali volju da pokažu plac, a telefonom prošle nedelje baš lepo se ispričao sa jednim prodavcem, danas na moju žalost bio drugi.
Zemlja teška banatska, ridjan kadar za dve brazde, realno nema nikakve potrebe za tri glave.

Kakva su mišljenja odnosno iskustva u radu osa plugovima regent, pottinger, ili ermo. U pitanju je nov dvobrazni obrtač, sva tri imaju dobre dimenzije. Prodavci regenta deluju kao najkorektniji, ermo deluje najveći, prosto preveliki.
Pottinger razočarali me prodavci, a sam plug ne videh, niti su imali volju da pokažu plac, a telefonom prošle nedelje baš lepo se ispričao sa jednim prodavcem, danas na moju žalost bio drugi.
Zemlja teška banatska, ridjan kadar za dve brazde, realno nema nikakve potrebe za tri glave.
RTI nema plac, robe ima samo što je naručeno, stoji u carinskoj
Inače, rok isporuke trenutno je 110 dana pošto se uplati 30%

To se ne zna. Telefon rekoše 7000 a 2+1 8700 plus pdv. Uživo reče nemože se tačno znati, a oko 7000 je. Nije mi se dojmio taj Mile Tepič, ili sam ja došao u nezgodnom trenutku, ili sam mali kupac, ili on ne jebe kupce ni 2%.
Gledao ermo plug, ima daske štogod, baš lepo zavijene i duge.

Jao Matiću mast mi vadiš. Kakve su daske na tim novim regent plugovima, znam da uzimam punu dasku.
Mislio sam da se može birati tip daske na novom plugu, ono ispada da svi uvoze jedan tip pune i jedan tip resetkaste daske.
Zvao danas za lemken, pa kod njih je i pretpluznjak dodatna opcija. 700 evra kostaju 3 para pretpluznjaka. Pljus pdv ofkors.

Imam dva drugara oba imaju ermo plugove, jaki ko zemlja, lepo oru, a zemlja im je teska za obradu bas onako.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Ermo deluje kao bedevija. Nisam stekao utisak visine kod 4 braznog regenta kao kod ovog dvobraznog erma. Nije mu ni cena astronomska, ali postoji ali. Cak su i prodavci dokazani.

Nazad
Vrh