Plug - osnovna tema

Ima li tvoj plug pretpluznjake? Kada ima pretpluznjake tih 73 nije baš toliko visoko.
Nema predplužnjake ali sasvim lepo ore i ovako. Naravno da bi bilo bolje da je viši ali ja mislim da mnogo veću ulogu igra razmak izmedju glava da je 105 umesto 95 nego 5 ili 10 cm visine. Ona tvoja računica nešto nije dobra jer 180-10cm greda=170/2=85cm ako si tako računao.

Nema predplužnjake ali sasvim lepo ore i ovako. Naravno da bi bilo bolje da je viši ali ja mislim da mnogo veću ulogu igra razmak izmedju glava da je 105 umesto 95 nego 5 ili 10 cm visine. Ona tvoja računica nešto nije dobra jer 180-10cm greda=170/2=85cm ako si tako računao.
Greška. 160 cm visina. Jedno mislim drugo pišem dok auto vozim.

Greška. 160 cm visina. Jedno mislim drugo pišem dok auto vozim.
GB prima line ukupni klirens 160 cm, manje 12cm greda i podeljeno po pola, izađe 74cm
Razmak 95cm, nožasto crtalo, klik klak gumeni točak, predplužnjacima ne mogu da se pomeraju napred natrag i nemaju brzo pomeranje gore dole
Plug(dvobrazni) je bio 6500 plus pdv i sve u svemu osim snažne grede ne vredi te pare

Inace dobra im ideja ukupna visina 160cm i ja prvi sam odmah pomislio na prvu klirens je 80 ali kad oduzmes gredu dobijes 74cm. Braca ti si bese uzeo Poetingera servo 25?

Braca mi ubacio crva za takav nov plug. Dimenzije stvarno dobre, samo kada bi se moglo kupiti uz subvenciju. Jeste puno para, ali kada je bal, neka je pod maskama ;) .

Nije problem klirens od 74 cm, istanjiraš parcelu i oreš bez problema.Teško je naći plug da ima baš sve što ti treba počevši od visine preko razmaka između glava, željenog proizvođača i na kraju odgovarajućeg budžeta.

Ta kakav budžet, uvek je nedovoljan.
Ali kad rešiš, pa se zezneš, onda bi m....... pojeo što nisi još malo odvojio i rešio na valjani način kupovinu.

Nije problem klirens od 74 cm, istanjiraš parcelu i oreš bez problema.Teško je naći plug da ima baš sve što ti treba počevši od visine preko razmaka između glava, željenog proizvođača i na kraju odgovarajućeg budžeta.
Nisam nikad tanjirao kukuruzovinu, kad najbolje ide? Odmah posle kombajna ili kad odleži, suva ili vlažna? Guši li tanjiraču?

Oranje sam završio u decembru a sad se teorijski pripremam za sledeću jesen. Zato ponešto pitam.

Plug 2 brazde u dimenzijama 80/100 i nov je lutrija naći. Ovo gore što se spominje 74/95 je dovoljna veličina, ali sve ispod tog ne bih preporučio.

Tonchi polovan je lutrija i skoro da ne ppstoji u toj dimenziji. Nov pottinger je dimenzija 80 / 102 ali teško se odlučiti, nisu male pare, a mala je razlika u odnosu na 3 brazde. A tri brazde ima 50% veći učinak, skuplji 2 do 3 000 evra. Brdo para, malo deluje luksuz, a u mom slučaju večan. Samo treba hrabrosti, stisnuti petlju. Plus kada bi bio kuhn, to znam kako ore kod nas, pottingera nema, a nema čak ni opcije kako probati u našem ataru.
Tonchi tvoje mišljenje za plug koji ima dimenzije 75/90?

Nazad
Vrh