Plug - osnovna tema

Ona WS na Regentu je za tebe odlična.Takva je kod mene na ravnjaku, zemlja je kao kod tebe, 3, 4, 5 klasa i svuda pakuje brazdu za reprezentaciju to nema da te brine.

To Matiću druže!
Samo sad gledam ima više WS dasaka kod regenta.
Najradije bi WS794, po slici i obliku je nalik daski koju imaju kuhn plugovi u selu.

Moj Regent isto ima ws 353 dasku i lepo slaže i drobi , lagano se vuče.Malo noviji model cx najsličnija daska mojoj i nekako najuniverzalnija je mislim ws 165.
Kum je uzeo jesenas novog Regenta obrtača puna daska i kad smo išli da gledamo bilo je dva tipa daske puna i rešetka. Evo snimka iz rada,ali još daske nisu bile uribane pa nije radio kako bi trebalo. Isto lepo slaže i drobi zemlju nema zamerke. Lemkena euro opal 5 sam video u radu punu i rešetkastu dasku kako radi i isto ekstra radí. Za kuna nisam video al sam cuo da radi jako dobro ali se teže vuče za 10-20% od gore pomenutih.Evo slike starog i novog regenta skroz drugačija geometrija daske al obe dobro rade u našim zemljama. Prvi snimak je moj ravnjak,drugi je stari tip regenta obrtača i treći novi regent obrtač.

IMG-fe9c24d78fd77375560b311e40f71303-V.jpg

Poslednja izmena:
Koje dimenzije je Apler? Ima jedan kod nas ali ga nisam zagledao.
Не знам му димензије тај је био један у Агропанонци ваљда остао знам да може да се штелује захват од 30-35-40цм. Имамо њиве на пар места један поред другога и његово орање је не лепо него прелепо наспрам мојег које је орано имт 757. Каже да се јако лепо вуче на максималном захвату и 30цм дубине. Ако будем успео да убацим његове слике па да видиш плуг само морам их скинути са ФБ-а.

Znači željko daske su bez greške. Jel plug eurostar?
Mada kod vas je pitomija zemlja, ali znajući tebe koliki si pican, mora da bude extra.

Da euro star 120,sa sva tri sam radio i kad se našteluju kako treba,ne okreći se sine. Od maloga klirens 72cm razmak 95cm pa stari obrtač 75cm i 95cm i novi 80cm sa 100cm kao i većina novih plugova i po meni je taj odnos 80-100cm je skroz ok da lepo guta masu. E sad za rešetku regenta kod nas u selu stigla su pre 10god dva pluga 4 brazde i oba rešetke jedan je imao duže daske a jedan kraće , vukli su ih john 4755 i oba su lepo radila ali sa kraćim daskama je uvek išao brzinu više,a u samom oranju nisam primetio neku vizuelnu razliku sem da ide teže, barem u našim tipovima zemlje,mada sam sa njima orao i u ritinama gde nije orano bilo dve godine, i bila je slanína sa kraja na kraj tri brzine sporije ide,al opet je bilo složeno kao knjiga. Isto za lemkena rešetku kao što ima Olaja je ekstra plug i dobar tip daske rešetke što sam se lično uverio jer ga komšija poseduje radi isto top. To mogu potvrditi jer sam probao i lično se uverio. Mada sam vidjao novih renomiranih plugova i traktora al džaba kad nije naštelovan to je oranje za mene loše s obzirom kakvom mehanizacijom se radi sastavi se poznaju, a oranje kao uzburkano more.

Poslednja izmena:
Hvala puno Zeljko na savetima.
Moram malo da porazgovaram i sa ljudima u selu koji imaju regenta. Jedan je sa punim daskama, jedan sa rešetkastim, a 5-6 godina su stari plugovi.

Bice nekih plugova na licitaciji u starom Tamisu, ko ima vremena nije lose baciti pogled, uglavnom su veci, preko tri brazde i zvucnih imena...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bice nekih plugova na licitaciji u starom Tamisu, ko ima vremena nije lose baciti pogled, uglavnom su veci, preko tri brazde i zvucnih imena...

Ako licitaciju organizuje Jugokomercija, nema tu ništa povoljno, bude cena kao da kupuješ novo...

Nisam siguran.. za Jugokomerciju znam da su bahati.

E ima sa bacim pogled sutra, bar sa žice, ako mi ne budu dopustili da udjem na plac. Al teško da ima za mene zanimljivo.
Deks jel ima neki oglas na netu?

Aco sutra je bas dan za razgledanje.
Slucajno sam video u dedinom poljoprivredniku danas
mrzi me sad da guglam, evo ti ovako
Burazer je pre isao i pratio svaku licitaciju, ima negde na sajtu...
nisam znao odakle si, sad vidim,nije ti daleko.

bdee128a2aea56724aa53a10a1bbadd7.jpg
bf799e6e4a31353ec64388e24bdd6ff8.jpg

Ma svakako idem sutra na njihovu govedarsku farmu a plac sa polovnom mehanizacijom je tu. Pogledacu na njihovom sajtu, obicno i tamo bude oglas. Hvala ti

Nazad
Vrh