Plug - osnovna tema

Bratski znam kako se vuče, kako ore i zaorava masu.Zato sam i napisao da ću ipak njega uzeti.

Odlicno on radi, al’ brate dok se nisu ulizale daske kako treba, nema nista od fine rabote, al’ kad se ulizu okreces se malo malo da vidis jel tu plug...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako za koga,sve zavisi i godina kakva je u koje vreme se ore..gledao sam ja i poznate marke kako oru pa nisam bas odusevljen..to se namesti sve zavisi i od zemlje,do pre nekoliko godina imt 755 kad uzore milina da se gleda i ljudi zadovoljni svi.. bre da lose izgleda kako ore ne bi me zvali ljudi usluzno da im radim..mozda je po tebi ispod nivoa proseka za vecinu nije,video sam i ja tvoje takodje na yt oranje

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Kupio si traktor u rti, pa zašto kod njih nisi kupio i plug?
Bio bi sigurno još zadovoljnjiji!?

Aydin/Aladin 😂 ima drugar.Tačno je da može da proguta masu ali ne ore nikako.Vozao sam se u traktoru jednom prilikom kada je orao i video za čega je sposoban.Gledao sam razne snimke i taj Unlu ajde i Bože pomozi kako ore a opet nije baš ni jeftin da ga kupiš onako iz zaleta pa da posle vadiš oči sa njim.

Kupio si traktor u rti, pa zašto kod njih nisi kupio i plug?
Bio bi sigurno još zadovoljnjiji!?
Bilo mi je previse u tom trenutku da iskesiram jos oko 10000e za plug iskreno,da nisam imao ucesce za traktor oko 9000e onda bi uzeo njega..nisam hteo nista polovno bio sam svuda gledao sam i na kraju uzmem ovaj i veruj mi zavrsava posao,malo je zeznut za stelovanje to priznajem ali ja sam mu usao u stos i sad ide kako treba..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kupite Lemken, Kuhn, Regent, Pottinger i nema jeda. Oni beli Ermo svi kazu da jako lepo ore, meni samo to izgleda pretesko sve. Moj traktor takav 3 brazde pitanje da li bi digao uopste.

Kupite Lemken, Kuhn, Regent, Pottinger i nema jeda. Oni beli Ermo svi kazu da jako lepo ore, meni samo to izgleda pretesko sve. Moj traktor takav 3 brazde pitanje da li bi digao uopste.
Zvao da pitam, dvobrazni kuhn u kite pancevo je oko 8500 e bez pdv-a, izadje bas dosta para za plug. Moram ici i do almexa da pitam za maschio dvobrazni cenu.

Za tebe je 2 brazde obrtač na 40-50cm zahvata prava stvar. Ja sam drugaru prodao jednog svog regenta ravnjaka 3x14", vuče ga istom Armom kao tvoja (Turija i Bečej) i prezadovoljan je kako to ide u paru. Govorim ti ovo iz razloga sto bi ti sa tri brazde obrtačem morao da radis kako može a ne kako hoćeš. Nošenje tog pluga bi ti bio najveći problem. Uostalom radio si sa takvim plugom i znas kako se sa njima ponasa i veći traktor od Arme.

Koristim dvobrazdni okretač Regent na Goldoni Star 3050 (2 t i mali međuosovinski od 1700 mm). U transportu je taman na gornjoj granici, treba pažljivije u veće strmine kad se plug nosi. U oranju je super. Ako Arma vuće bez problema ravnjak, isto bude i s okretačem. Problem nošenja možda postoji, to je najbolje isprobati s tim ili s nekim plugom slične težine.

Zvao da pitam, dvobrazni kuhn u kite pancevo je oko 8500 e bez pdv-a, izadje bas dosta para za plug. Moram ici i do almexa da pitam za maschio dvobrazni cenu.
Drugar je pre dan dva izeo trobaznog resetku u Delti ,Backi Jarak za 8800+ pdv nesto tu nije uredu u tvojoj ceni.

Ja sam od tog Ermo pluga stavio predpluznjake na leoparda posto je kolega skinuo da bi olaksao plug jer je tesko nosio. Jako lepo zaorava i bez njih a i moj leopad sa tim pred pluznjacima.

Nazad
Vrh