Plug - osnovna tema

Nosac predpkuznjaka od Ermo je kao nossc brazde na nekim plugovima. Pretesko i premasivno. Po meni bespotrebno za zemlju kakvu mi radimo na ovim terenima.

Drugar je pre dan dva izeo trobaznog resetku u Delti ,Backi Jarak za 8800+ pdv nesto tu nije uredu u tvojoj ceni.
Zavisi da li je uzeo model 112 ili 122 ili 123 to jako utice na cenu. Nadam se da sam dobro brojeve napisao. Toliko ima proizvodjaca i modela da se ne snalazim bas a i ne trudim se popamtiti sve.

A dve brazde ermo, jel to postoji? Kakvi su uopšte ermo plugovi u brazdi, jel mrve brazdu u težoj zemlji?
Ne znam. Ja sam ih pitao za 3brazde samo ali kad sam otisao da vidim odustao sam, jer je pretesko za moj traktor. Za dve brazde nisam ni pitao jer mi kao sto sam napisao to sve deluje nepotrebno jako i tesko.

Sa 82.1 sam isao sa dve brazde ali ove jeseni ce ici sa tri,ja sa lemkenom 80 sam odusevljen
c6b1998a4ab45f1bdacdb272519ad645.jpg
c58f4a79b4505d73ed3c67b6a7aa141e.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Drugar je uzeo sada na konkursu za mlade.Regent EuroStar 120 tri brazde sa rešetkastom daskom, pretplužnjacima, gumenim točkom i crtalima bez vario sistema za 10.500 e sa pdv.

Drugar je pre dan dva izeo trobaznog resetku u Delti ,Backi Jarak za 8800+ pdv nesto tu nije uredu u tvojoj ceni.
Imam dva drugara koji rade u jakim firmama za prodaju poljomehanizacije i oboje su mi rekli da je veoma mala razlika izmedju dve i tri brazde plug, cak je mozda isplativije uzeti tri pa skinuti jednu glavu pa mozda jednog dana sa vecim traktorom vratiti.

Zbog relativno skromne snage traktora (95Ks) i mi smo prvobitno hteli sa dve brazde, ali smo baš zbog visoke cene odustali (gledali Potinger servo 25). Plug smo namestili na minimalnu radnu širinu od 3x35cm i oremo na dubinu od oko 25cm. Na tvrđoj zemlji smo išli 6km/h, a na sojištu do 7km/h. Na našu sreću parcele su uglavnom ravne pa može da izgura tri brazde. Što se tiče dileme puna ili rešetka, mogu reći da komšija do nas ima Kuhn pune daske i nevidimo razlike u odnosu na naše oranje (ni gore ni bolje)...

Koliko se sećam pre 3 godine na NS sajmu je bio kuhn 2+1 i bio je vidno niži od 3 braznog. A njegov rad mi se najviše svidja.
Videcu sta kažu cene i dimenzije regent dvobraznog, dimenzije potingera mi se opasnos svidjaju.
Što se tiče trobraznog, kod nas nema oranja sa tri glave bez 120 ks, poželjno da je 6 cilindra. Inače kada bi mogao, ne bi se mislio, 3 brazde nov i uživancija, i učinak i potrošnja. Skidanje glave sa redovnog pluga meni ne deluje uopšte zanimljivo, čak štavise nikako.

Nazad
Vrh