Plug - osnovna tema

Jel neko povecavao zahvat na plugu? Radi se o plugu vogel m1050 obrtacu 3+0. i trenutno je zahvat 36cm a hocu da povecam na 44 ii 48. Da li to moze bez menjanja raonika ili necega jos?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Može slobodno, tu najbolje i radi. Kolega ima vario, raširi ga na 52, isto super ore.

Zanimljiv mi je ER.MO koji ima zahvat mislim do nekih 28 cola, ne kužim koja je fora u tome.

I meni je to malo previše, 70 cm po brazdi.Meni se nikako ne sviđa oranje na 20 coli u teškoj zemlji, to ne liči ni na šta dok u lakoj i sipkoj zemlji brazda izgleda vrh.

Radi se o bas lakoj zemlji. Orem trenutno sa tim plugom i rusom 1025 brzinom od nekih 9-10km/h. A u planu mi je da uzmem 1221 i kontam da bi pametnije bilo da prosirim zahvat pluga nego da stavljam jos jednu brazdu jer bi tad bio tezak za nosenje..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima vic neko ga prica za Lale, neko za neke druge, al je univerzlan. Kaze uhvatili vanzemaljci zemljanina i detaljno ga proucavaju. Dodjose do glave kad tamo supljina i samo jedna zategnuta zica. Gledaju, komentarisu, ali ne nalaze razuman odgovor. Rese da preseku zicu pa kud puklo da puklo. Cang.... preseku zicu, a ovom se usi oklembese. Tako i ova bolcna.

Ček',ček još jedared, pa to je bolcn ?
Sad tek gledim bolje....
Zar to ne treba da drži šraf, određene tvrdoće, " u kvalitetu " ?
Ja se ne bih usudio sa tim u njivu, dok se čestito ne nagodi, komotno je to tak'o, havarija u najavi....
I mani me one čuvene, "samo da zakrpim da izdrži da završim"...

Malo je specifično mesto za šraf jer je matica unutra i najverovatnije oštećen navoj čim je nabijen bolcn a da promeniš maticu mora da se proseče greda i napravi prolaz, odličan konstruktorski potez.

A inace misterija oko vara....pukao je onaj saraf koji ima maticu u gredi pa mi majstor rece da ja zapikujem da bi drzalo,ali poznajuci moje varilacko umece cekicem sam nabio taj klin i privezao zicom ako ispadne da ga ne zagubim.
Inace 2 dobra raonika 70e, 2 daske 120e, a plaza 40e i sarafi to je za 250e sve u fulu novo i moze da ore jos toliko godina koliko ih sad ima.

Nazad
Vrh