Plug - osnovna tema

Ja ih mazem tovat mascu, i uglavnom kisa do iduce jeseni ispere deo masti. Pre neku godinu nisam namazao, ni sam ne znam zasto, i dovoljno je bilo napraviti jedan krug da se skine rdja. Ko drzi plug pod supom onda je dovoljno i preradjeno ulje. Mada nisi nista dobio sa umotavanjem glava sa najlonom.
Ovo je prva zima da ce mi sejalica prezimiti na otvorenom i cale je ususkao najlonom. Vec sutradan je bilo kondenza da smo morali podici najlon i napraviti strujanje vazduha. Ako bude nekoliko 10ak lepih dana preko zime u planu je pravljenje neke privremene supe na bagremovim stubovima, pa nek izdrzi najmanje 30 godina :)

Pozz kolege, zanima me gde ima da se kupi raonici za Ott prevrtac?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Baća nitro osnovnu farbu i nemaš jeda.Samo sam ove godine imao problem sa uribavanjem dasaka jer sam prvo pa muško uter'o u sojište a ono meko i rastresito kao nikad.Da sam znao išao bi na lucerište jer je bilo tvrdo k'o ker, tu bi farba spala posle kruga bez problema.
Baća UK2 ulje je skine k'o ništa

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ja ih farbam sprejom u boji, em lepo izgleda, em lako se skida naredne sezone...

47adee4e7a0849b70d1d2d3b452c5509.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ја користим стари систем, Товат машћа (кењаџа) мало дебље, од орања до орања под ведрим небом и у првих 5 метара орања даске као пасја муда

Послато са IQ1019N помоћу Тапатока

Koliko jutara se moze vise uzorati kada se daske namazu preko zime u odnosu kada se ostave prljave i rdjave?
Ako se nicim ne stiti, a stoji na kisi i vetru sigurno da je dubina dela koji nagrize rdja do pola milimetra po sezoni, jest da se to brzo oluzi, ali se trosi daska i za skidanje rdje a i u brazdi posto je ostecena. Mislim da se u deset sezona jedna sezona skrati vek daski bez zastite.

Pozdrav ljudi
Zna li neko da mi preporuči gde bih mogao da nađem kvalitrtne raonike za plug Althaus?

Jel neko povecavao zahvat na plugu? Radi se o plugu vogel m1050 obrtacu 3+0. i trenutno je zahvat 36cm a hocu da povecam na 44 ii 48. Da li to moze bez menjanja raonika ili necega jos?

Moj obrtac VN 1020M tri brazde ima cetiri rupe za stelovanje zahvata svake glave. Zahvati su sad bas neznam tacno od 30 do 45cm.

Ima i moj ali da li je dovoljno samo pomeriti na odgovarajucu sirinu i to je to? Cujem od nekih da se moraju menjati raonici zbog zahvata

Ne menjaju se raonici. Kod tog pluga ako me secanje dobro sluzi raonik zahvata 16 cola iliti 40cm, sve preko toga ne podseca nego se brazda "prelomi" o tu straftu nepodsecenu.

Nazad
Vrh