Plug - osnovna tema

videcemo za koji dan, imam jos nesto malo da orem, taman da ga isprobam

Sent from my moto g(7) power using Tapatalk

Ajd da probamo i ovako, prvo sam dobro namazao sa uljem pa umotao u najlon, tj u streč foliju sa paleta sa djubrivom...

Ko i do sad.. Pod otvorenim nebeskim svodom.. Zadnjih par godina mažem farbom sa dosta razređivača, al nešto mi se nije dalo da idem do farbare a stare zalihe potrošene tokom godine...

У "божијој гаражи" значи...

Да ти кажем, да ја бирам у шта да га умотам током зиме, пре бих одабрао нешто мало прозрачније, типа материјала оних белих џакова или оних јефтиних плавих поњава, него непропусну стреч фолију. Мислим да ће се са њом акумулирана влага дуже задржавати на даскама.

Ал' ако не будеш лењ, можеш да провераваш током зиме како све то стоји, па реагујеш да не почне корозија испод. Пробаш, па нам јавиш.

Viš, bogte materinu, nije mi palo na pamet da može ispod da počne da znoji..
Druga dva pluga ću na drugi način pa ćemo videti šta je bolje....
A imam malte ne sve da napravim neku malu nadstrešnicu za njih, ali nikako da, se nakanem.. Bolje reći, ni sam ne znam gde da je "posadim"

Kod mene najveći problem naprave kokoške, čeprkajući okolo nabace zemlju na mast i onda to kiša spere. Bez zemlje na masti kiša teže spere mast.

У "божијој гаражи" значи...

Да ти кажем, да ја бирам у шта да га умотам током зиме, пре бих одабрао нешто мало прозрачније, типа материјала оних белих џакова или оних јефтиних плавих поњава, него непропусну стреч фолију. Мислим да ће се са њом акумулирана влага дуже задржавати на даскама.

Ал' ако не будеш лењ, можеш да провераваш током зиме како све то стоји, па реагујеш да не почне корозија испод. Пробаш, па нам јавиш.

Зорге то си у праву. Битно да ваздух струји јер се стално ослобађа влага из ваздуха у затвореном простору (или у овим фолијама), па би је струјање ваздуха односило са површина где се кондензује. То је природна особина ваздуха да прима или ослобађа влагу, у зависности од температуре. Тако да фолије неће зауставити кондензовање (знојење) ако су увезане до јаја.

Једино када би унутар фолија било као у сијалици :) , избегла би се кондензација.

Ово је вероватно боље решење од умотавања најлоном:

Ma nece znoj skinuti ulje-mast, mast sabije dole kisa i sunce.
Kad daske dobro namazes mozes i pleko,salonit plocom,drvenim vratima da pokrijes samo da ne tuce po njima i nema zime.

Čuo sam da je mješavina starog izgorjelog ulja i nafte dobra opcija za zimsku zaštitu. Nisam provjeravao jer nemam potrebe, plug je na suhom.

Можда ако стоји под шупом јер нафта разреди уље па се само од себе слије са даске. Ја мој плуг мажем прерађени уљем после орања и кад завршим орање исто само прерађено уље.

Baća nitro osnovnu farbu i nemaš jeda.Samo sam ove godine imao problem sa uribavanjem dasaka jer sam prvo pa muško uter'o u sojište a ono meko i rastresito kao nikad.Da sam znao išao bi na lucerište jer je bilo tvrdo k'o ker, tu bi farba spala posle kruga bez problema.

Osnovna je jaka i teško se skida. Samo nitro lak završnu direktno na čistu dasku i posle kad krene oranje jedan krug i sve je spalo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

По мени је маст закон с тим да даске морају бити суве и чисте 100%јер ако су влажне од прања а зимско доба је тешко се суше кад се намажу а остане воде она ради испод масти.

Ја јесенас уопште нисам мазао зарђале су само тако пре орања сам их обрусио четком на великој брусилици,и требало је јутро да узорем док се нису ишчистиле да не гурају већ да преврћу земљу.

Koliko jutara se moze vise uzorati kada se daske namazu preko zime u odnosu kada se ostave prljave i rdjave?
Kada se ostave tako a dođe ovakva godina e onda psuješ sve po spisku sve redom jer treba 10kj da uzoreš da one iole liče na nešto...
A da ne pričam stare daske što sam zamenio jesenas, e te što su sijale, čak žena par puta se ogledala i čupala obrve...
Ove sve druge se u opšte ne sijaju kao ogladalo..
Znam baća Matiću... Kanda se vraćam na, staru tehnologija, idem sutra do farbare pa ću tako druga dva pluga...

Nazad
Vrh