Plug - osnovna tema

Blago je sedlast, uglavnom su svi, već smo peglali par komada, ustvari mile, ja sam samo bio pomoćni radnik.. I treća glava malko beži u neorano, negde je nakad plug zapeo za nešto(među, panj)...
Daske je pravio branko iz nove pazove...
Колико изађе таква комплет глава код тог мајстора?

Joj, stvarno ne znam... Ja, sam ga kupio u viđeno stanju... Od drugara, a on mi preneo te detalje... Sigurno košta 250e glava, ako ne i više...

Pa da, jeste, ali svakako se te stvari ne isplate, mislim da, staviš sve novo i da onda posle nešto malo oranja prodaš plug, jer ne možeš vratiti uloženo... Svakako sam nalazio po oglasima dosta povoljne imt plugove, natrči tu tamo po nešto kad, se ne nadaš...
Onaj drugi trobrazdni što imam je plaćen negde oko 700e,i to još na ler, i orao je 10 godina bez problema... Mislim da, sam samo raonike menjao posle par godina i to nisam morao, al ajd, nije to skupo..

Еј одраде посао они и тако ништа ту не фали ,радим и сам годинама са једним таквим

Ja nisam zadovoljan, znamo svi da može bolje, al nisam ni nešto preterano utučen... Sasvim zadovoljava moje trenutne potrebe, za te pare nema bolje...
Opet kažem, nije taj plug meni ograničavajući faktor za prinos... Ništa bolje ne rodi onom ko ima spejs šatl, sem što je njemu lakše jer se manje umori...

Moze se naci dobar 757 za 300E. Puno je ljudi koji su u medjuvremenu promenili i jace traktore i plugove obrtace tako da su im ti dvobrazni ravnjaci sad praakticno visak.

Ја сам од колеге олалије купио скоро 757 фоп за 300е одличан плуг мало су груди даске поједене али ништа страшно +два раоника за резерву...одмах га офарбао и сад као нов ее да без цртала и точка...

Mi nas ne bi dali za 300e, pa samo dva raonika od mangana placena 9000din + postarina ispada 1/4 cene pluga samo raonici.

Kada smo prodali brenu, prodali smo i 757.4, a imamo i dvobrazni. E taj stoji za ne d'o Bog da ima 577 sa čime da ore. Od kad je stigao claas i vogel on služi kokoškama da skaču po njemu i legu jaja oko njega ali neka je on tu...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Znam, to su redovne cene ono su cene u fulu kod Jove sudara za materijal od mangana. Za 150e mogu da se uzmu od obicnog gvozdja raonici,daske i plazevi.
Ljuso sta fali odrzavanju ? Bilo mi je potrebno da nastavi jos dan oranja i nastavio je i izdrzao.
Danas sve oprano,namazadno i garazirano. Bolje nego da tream kod majstora i cekam iduci vikend kad ne budem radio da zavrsavam oranje.
NA ko je Jova Sudar, gdje se nalazi, kvalitet izrade?

Veliki radnici... Bude po vašarima.. Kad ima vašara naravno... Hvale ga ljudi, ja lično još nisam probao njegove delove...

Eto ja kada sebe osposobim i poorem malo sirotinje koja je ostala rado ću se resiti svog 757. Jedimo tako ću se rešiti da ubrzam kupovinu obrtača. Plug kompletan, raonici sa špicom, kod mene od 2012 , pre mene izorao 10 ha, kod mene ore godisnje ne više od 20 kj. Ima točak, deflektore treba podesiti. Sto bi se reklo stanje kači i vozi.
Jel moze za 200e ?

NA ko je Jova Sudar, gdje se nalazi, kvalitet izrade?
Hvale ga ljudi, a posebno jedan covek koji radi dosta zemlje i radio mu Jova delove. Porodicno rade, drze do kvaliteta.

Ovaj je rešio da mu pretpužnici nikad više ne zaguše i napravio ovo čudo.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

To meni izgleda kao uvoz iz Italije ili Holandije, tamo sam viđavao takve bijesne plugove za duboko oranje...

Sad je veca verovatnoca da mu zagusi na pretpluznjaku nego na dasci. Mozda sad jedan mali predpredpluznjak. :unsure:

Nazad
Vrh