Plug - osnovna tema

Navarivao ja ali na proslom plugu koji je prodat .

U kombinaciji sa crtalom izgleda kao skalperom da zemlju seces.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

500 dinara, kada ga srede ide i u beton.
Na zalost u celom okrugu ima jedan stari kovac, kada on bude umro nece imati to ko da radi...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ti stariji ljudi su skromni.. i kod nas do skoro jedan dekica radio ali vise ne moze.Matori uvek nosi, zna lika od pre, mislim da je crvena po komadu, kad treba navaruje od federa, zaista izgleda a i radi vrhunski.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Zadnji put je pok deda nosio još 1998 god na otkivanje
I to odneo samooštreće da ih ovaj klepa
Od 1999 koristim samoošttreće sa izmenjivim vrhom i prezadovoljan sam
Na sva 4 pluga imam njih
Problema nemam dugo traju, drže oštricu
Jedino ako se uhvati kamen isl tad ga sjebem

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mени је ковач узео за 3 раоника и 4 улагача од сејалице 6000дин

Nije problem u parama, već u vremenu. Nema valjanog kovača u selu, inače sam plaća 1000 po raoniku. Uzmem samoostreće pa koliko traju.
Ubi me danas 757, e da dodje dan da kupim zglavni obrtač. Napenalim ga uz vrstu, pa u sred njive pobegne u neorano, malo proširi brazdu i onda se vrati. Popizdeo sam, jeste njiva najteža za oranje, ali mamicu mu njegovu, dao bi ga u Smederevo da sam mogao momentalno.

Ja sam nosio Vogleove raonike (originale) na otkivanje u Bell Impex. Cena je 10e po raoniku i 4e izmenjivi vrh. Zadoviljan sam kako su uradili, a kad su mi objasnili kako rade zaključio sam da vredi tu cenu. Ako sam dobro zapamtio, prvo ide otkivanje, potom se opet greju zbog kaljenja, i posle se još jednom greju zbog otpuštanja i ravnanja.

Mi smo za ovu sezonu za 757 uzeli kod Kalmana u Cantaviru.Komad je 4400 sa vijcima i izmenljivim vrhom.Dobro su odradjeni, videcemo koliko ce izdrzati.

Ja evo vec cetvrtu ili petu sezonu na 757 imam Hudjikove raonike i dalje idu u zemlju kao mutavi, stim sto vidim da mi se na trecoj brazdi olizao kraj tvrdog vara i pocinje da ga trosi.Inace ovi su navarivani od dole jedino im je vrh ojacan i varom odozgo stim sto ja ne uzimam te sa izmenjivim vrhovima nego klasicne raonike sa kljunom.

Sa plamenovim ako ih ne zapneš za nešto
200kj ako na 50kj okreneš špiceve i na 100 kj zameniš
Pričam o leopardu 2 glave i uslovnom oranju u mom ataru

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh