Plug - osnovna tema

Da , koleno je od pluga udaljeno toliko slikacu ti, sad treba da idem nesto na plac gde mi je plug.

Bitno je da se shvati suština problema, onda je podešavanje lakše i logičnije. Kao prvo treba razmisliti zašto plug baca traktor na orano, a ne na neorano. Zbog čega se to dešava? Kad se to shvati onda je dalje mnogo lakše, bez toga je sve na pamet. Ako tu zapinje kaži pa ćemo pomoći...

560 ima problem zbog felni!!!!!!
558 je uzi nazad za 17cm
Probao sam felne od 558 staviti na 560 ide u oranju mnogo bolje!!
Sa uzanim točkovima ide vrhunski probao sam!!!!!!!
Moj savet uzmi plug 610.14, leopard 2x35 ili tako nešto!!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ja sam se isto napatio sa tom kombinacijom nema šta nisam probao i jednostavno nije to to em traktor se pati a oranje nije kako bi trebalo da bude ,kolenasta je bila izvučena 15-16cm i tu je bila najmanja kosa al opet je bilo i prodam ga i kupim 757 preporodio se lakse ga vukao nego 756. I kad sam prodao 757 i kupio Regenta tu sam tek video šta znači dobar plug,još lakše se vuče od 757 a ima pretpluznjake,o slaganju i drobljenju zemlje mu ne mogu primerisati,kosa vuču jako retko i to baš kad se udje u neki dobro ugazen trag.

560 ima problem zbog felni!!!!!!
558 je uzi nazad za 17cm
Probao sam felne od 558 staviti na 560 ide u oranju mnogo bolje!!
Sa uzanim točkovima ide vrhunski probao sam!!!!!!!
Moj savet uzmi plug 610.14, leopard 2x35 ili tako nešto!!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Uvek sam se pitao zasto stariji uvek kazu da bez 558 nema oraca dok nisam poceo orati.
560 u kombinaciji sa Lemind fantazija, komsija skine utezne lance kad ide na oranje, kaze veca je mogucnost da ih zaorem nego da mi trebaju.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To bez spanera je prica za malu djecu i one koji nikad nisu orali
Kako se ponasa plug kad se okrece bez spanera, mlati lijevo desno, udara u gume ili blatobrane, zatim ulazak u brazdu...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Da, to je baš proseravanje. Lanci nemaju šta raditi dok je plug u zemlji i tu moraju biti labavi ali tek toliko da dozvole plugu da se uklopi sa traktorom (naravno podrazumijeva se da su dobro podešeni, nema kose vuče itd. jer tu lanci ne mogu da pomognu) ali kada izađeš iz brazde pa se zaokrećeš pa ideš preko uranja ili kada upadne guma u brazdu, tu bez lanaca ode guma samo tako kada poluga zavali u nju.

Gde naci raonike za Landseberg plug? Mikron nema, u Zrenjaninu nema, Hudjik moze da napravi, za 15-20 dana

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka
Kupi raonike od vogela i prebusi rupe na nosacu raonika (glavi) i zavrsavaj posao. Znam da je za potingera raonik bio 15000din a za Vogela manje od 5000 u Mikronu.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

To se na 560 nece desiti jer ima srednje lance, (veoma jake) da mlati slazem se ali da klepa po gumama i jos probije gumu, daleko je od toga.
Sve i da tuce po gumi, sta to ima toliko ostro na poluzi??

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kod mene u selu jos ima slucajeva da se podere guma, dosta traktora ima srednje lance ali znaju da puknu, brdo, nagibi, gadni uslovi. Podere poluga gumu samo tako, udari je dok se traktor kreće i podere je jer se guma okreće a poluga se nabila u nju.

Jel ima nekog da je navarivao na raonike onaj vertikalni nož za podsecanje? Ako može neka slika i podatak.

Nazad
Vrh