Plug - osnovna tema

Na mom Vogelu su originalni raonici (tj. imaju Vogelov žig, i kataloške oznake). Znači da bi trebalo da su od nekog boljeg materijala, a za takve važi da se ne greju kako se ne bi pokvarila struktura materijala. Međutim raonik iako nije mnogo potrošen (na repu raonik je širok 11cm, a pre kljuna 13cm) je prilično otupeo i ja sam ga odneo na otkivanje. Moji drugari koji imaju Vogela su mi rekli da ne diram raonike i da takvi mogu još dosta da rade, ali meni se nikako ne sviđa što je oštrica debela nekih 5mm pa sam rešio da ih ipak dam na otkivanje pa šta bude. Napisaću posle sezone da li je posle otkivanja dobro urađena termička obrada, tj. da li su se posle otkivanja brže trošili nego dok materijal nije otpuštan...

Na mom Vogelu su originalni raonici (tj. imaju Vogelov žig, i kataloške oznake). Znači da bi trebalo da su od nekog boljeg materijala, a za takve važi da se ne greju kako se ne bi pokvarila struktura materijala. Međutim raonik iako nije mnogo potrošen (na repu raonik je širok 11cm, a pre kljuna 13cm) je prilično otupeo i ja sam ga odneo na otkivanje. Moji drugari koji imaju Vogela su mi rekli da ne diram raonike i da takvi mogu još dosta da rade, ali meni se nikako ne sviđa što je oštrica debela nekih 5mm pa sam rešio da ih ipak dam na otkivanje pa šta bude. Napisaću posle sezone da li je posle otkivanja dobro urađena termička obrada, tj. da li su se posle otkivanja brže trošili nego dok materijal nije otpuštan...
Može lako da prilikom otkivanja ispuca taj otkivani deo, nisi trebao ništa da diraš.

Sa originalnim delom je potrebno samo ubaciti žeton i pritisnuti papučicu gassss. Nikakve filozofije tu nisu potrebne.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Прошле недеље заменио похабане Хуђикове, али су, за разлику од Љушиних, вазда држали лепу оштрицу, а ово са блањањем са доње стране сам урадио са оригиналним "Вогеловим" раоницима, "Перманит" или како се већ зову. Исти је случај био као и са Дукејом и могу да кажем да је то лагано блањање лепо помогло и направило разлику.

Nosio sam prošle godine originalne raonike od Regenta kod kovaca na pokivanje a i Frank raonike od 757 pluga.Nisu dirani od montaže 2013 godine a plug jednostavno nije orao kako treba, nije ulazio lako u zemlju na početku brazde a znao je i da iskače iz iste što se nije dešavalo nikad.Nakon pokivanja kao da su drugi plugovi u pitanju.Nisu ni blizu za skidanje i zamenu a ako treba pokivaće se svake godine jer je stavka 700 rsd po raoniku.

Potrebni su mi deflektori i nosači istih za lemken opal 90 daska 6
3 glave obrtač

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Jel se neko sreo sa ovakvim daskama, nikad nisam vidio ovako nešto, prednji kraj jako čudno izgleda?

@Kremator

Ja imam Huard 2x35cm obrtač, Zetor jako lijepo ore sa njim, imaš snimak u temi Oranje.

Postoji i Gassner sa nekakvim sličnim daskama, to sam vidio jednog jedinog na oglasu.
Možda za nekakav tip zemljišta, tko će znati što su pravili.

Nazad
Vrh