Plug - osnovna tema

Evo prave kombinacije za 820 u nasoj zemlji 4 zec dal je blato,suvo,tvrdo uvek.Ovde je vrsio 8 redi adapter bez pozadi secke i razbacivanja.
Zao mi sto sam ga prodao jer je trebalo finansija.Zavrsio je u Starcevu.

Kad je muka i tvrdo samo leopard u našoj zemlji
Imt nemoš da smrvi!! Ostanu televizori!?
A kad je lepo imt i veeelika brzina 9+km

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Meni nista bolje od ovog oranja sto je Nikola okacio 757 i predpkuznjaci ne treba. Teram ga 9.5km/h i nema televizora izmrvi sve brzina.

Skoro sam ubeđen da 757 i 610.14 ne oru isto... Po meni je 757 bolji od bečejskog... A sve je isto, ništa isto nije...

Ma Matiću itekako ume da bude zajebana kad se po mokrom radi mada uglavno su nam jeseni suve pa opet ori na silu mada nije kao kod vas.

Nikola ništa ovo oranje nije lepše ni složenije od onog predhodnog snimka, bar ja to tako vidim.

Čini mi se da je na zadnjem prilogu malko prevelika brzina za zaoravanje toliko mase. Baca masu predaleko pa malo ostane vani. Nije značajan problem, super je oranje, barem za moje poimanje oranja.

Mislim da sam već negde postavljao i slike oranja, ali evo i kratak snimak.
Zemlja nije peskuša, negde je "osrednja", ali su njive dosta neravne, jer je u pitanju obod Telečke visoravni.
Predusev repa, pa pšenica posejana Horsch-ovom sejalicom za direktnu setvu, nakon pšenice tanjirano. Korov solidno visok.
Plug Kverneland VD100, godište '89, daske No.9, zahvat 3×14", dubina 25÷27 cm, brzina oko 8,5 km/h, traktor Rusvaj 952.2.

Pre njega orali sa VN 950, 3×35 cm, UN400 daske. Lakše vuče Kvernelanda koji u ful opremi ima 950 kg.
Što se naših potreba tiče, Norvežanin kao investicija je pun pogodak.

Odustao sam od kupovine novog pluga za rusvaja 1221.3 u planu je nesto polovno tu do 5000, 6000 ,,7000 evra? Moze neki predlog

Da li neko zna pošto se prodaju Vogelova crtala sa nosačem za ravnjake (kaže čovek crtalo je od 1050 pluga ako nešto znači) ?

Zna li neko koji je ovo plug i kakav je, kako radi?
Planirao sam ga za 560 dal' nije mali?
Inace trazi za njega 200€…
bf4d296283e804ffb61c1aa9d640a7ca.jpg
cc35542484a0ab33d19c89c67bbbfe8a.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

To je leopard kako mi izgleda, sta su mu radili sa usicama gde se kaci toplink?
Sto su ovu osovinu tako namestili?

Za velicinu nisam siguran ima ovde koji imaju ili su imali te plugove pa ce ti reci.

Nazad
Vrh