Plug - osnovna tema

Sta znam eto jedan Yto od 90 ks sto radi sa 3 brazde prilicno ga izraubovao. Ne treba meni tri brazde, eventualno 2+1 pa da skinem trecu gavu. Obrtac pod obavezno, ubise me razori.

Rekao sam odavno za patent obrtac sa jedne strane 3 brazde, sa drguge 2. Kad ides tamo spustis 3 i on radi radi malo se greje, kad se vracas okrenes na 2 i on odlaufa. :osmeh:

Bojane imam potez gde je I mala brzina veliki zalogaj za 3 glave. Imao situaciju da je 820 sa 757 I dve glave sve 4 okretao u mestu, a odvaljivao grudve, u najmanjoj mogucoj brzini za oranje. O 30 dubine ni da pomislim. A to mi je najbolja I najveca njiva.

Tacno je da su Lemken i Kverneland u prva dva. Nas bivsi clan super mehanicar-dijagnosticar iz NS je kacio pdf sa testiranjem plugova. Kuhn je takodje bio visoko pozicioniran. Kverneland su kupili japanci Kubota i ocekujem da za par godina jos bolje se pozicioniraju. Za nasu zemlju koju ja imam prilike obradjivati 90% plugova rade jako dobro radnju.
Ako su ga kupili japanci , onda je propao, njihov materijal je daleko od onog koji rade njemci (vani radio u industriji pa je bilo svakakvih strojeva , japanci vode samo u elektronici), zasto mislis da ameri koriste artiljerijske cijevi koje se rade u njemackoj;)

Neki šeta i ne oru obe brazde jednako ili se desi da neće prva u zemlju već samo druga a neki ide kao kroz sir i ne smeta mu ni tvrdo ni kamen niti išta.Kao da su te plugove radili u više različitih šablona.Ni jedan ne ore isto pa ga .ebi.

Шта фали овом послу, шта ту смета и шета, предплужњаци раде радњу и заоравање је доста добро

Nikola ide to dobro koliko se vidi a za šetanje pluga u brazdi su najveći krivci raonici i loši uslovi za oranje (primer presuvo i pretvrdo).

Nazad
Vrh