Plug - osnovna tema

Zaista ne znam ovo prodaje jedan deda nema nikog.
Kako bi trebalo da stoji ta osovina?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Osovina je gurnuta do kraja ,plug je isao u veliki zabrazd i topling je razvalio usice za kacenje.
Ako je vucen sa nekim vecim traktorom dobro pogledaj da nije uvijen i ram pluga jer je trpio ogromne sile.

Drug mi je samo poslao sliku nisam gledao uzivo plug.
Vukao ga je 558 i on je na prodaju tako da nije neki veci traktor ga vukao, a to je vozio deda tako da mu sigurno nije bio bitan izgled oranja...

Ako si za ovu kršinu od pluga hteo da daš 200 evra, nađi kamion i ja ću ti prodati 610.14 za 350 evra, vukao ga 560 i 558 ...

Nije da sam hteo, nisam ni isao da ga gledam samo mi je drug poslao sliku, jer prodaje sve sto ima od mehanizacije.
Mada do jeseni se moram odluciti za neki plug.

Nije da sam hteo, nisam ni isao da ga gledam samo mi je drug poslao sliku, jer prodaje sve sto ima od mehanizacije.
Mada do jeseni se moram odluciti za neki plug.

Leoparda možeš naći za male pare-100.150E jer nisu traženi.Ja sam ga imao i terao sa 560 i Zetorom 5911.Niži je klirens ali mi nije jasno zašto ga ljudi toliko kude.Imam i 610.07 i ne vidim baš toliku razliku da bi FOP,IMT bio duplo skuplji.

Pa sada bih mozda najradije uzeo neko jeftinije prelazno resenje za 2-3 sezone dok ne uzmem neki bolji plug.
Ako se ne varam i kolega @deks radi sa leopardom i 560?

Mislim da je konkretan plug u lošem stanju. Leopard nije loš plug i može biti jeftino rešenje, al ovaj nije nikakvo rešenje, sem kada ga pozajmljuje.

Ovo je visoki klirens, imam i ovakav a imam i niski ili kako ga jos zovu "krivi".
Ovaj nije los za korov, lepo zaore.
Inace krivi je dosta bolji i dosta lepse slozi brazdu.
To im je cena do 200e.
Ovde su neki prodavali imt i kupovali leopard krivi, lako se vuce, kazu da je bolji, ne znam sto
Sa imt nisam nikad radio.

Taj lepopard moze lepo da se podesi da se sa njim radi.One uske mi jedino nisu po volji i ne znam koji ocin ih je sirio mada se to takodje moze resiti.
Lepo zaorava i nije tezak za vucu a i cena je dobra za te novce imas lufta da ga udesis da bude ko bog.
Ima mnogo vise pozicija za podesavanje nego IMT

Redosled po tezini (koja varira od opreme ali otprilike).
Ermo, Kuhn, Kverneland, Vogel, Potinger, Lemken, Regent. Ovo je iskustveno. U praksi ako se uzme neka greda koja ide od 3-5 brazdi i maks 200 ks i nakaci 3 brazde naravno da ce biti tezi nego greda za 100ks sa 3 brazde. Ako pricamo o ulaznim modelima (vecina nas gleda takve) onda je ovaj redosled prilicno tacan.

Vogel not 950 sa punom daskom 3800 eura .Lemken opal 90 i 110 od 3800 do 4300 e .Imam i jedan rabe albatros 110 5800 e sa resetkastom daskom .Sta je bolje resetkasta ili puna daska ?

Nazad
Vrh