Plug - osnovna tema

Joj kada bi se resio 757 Sunce bi me ozarilo. Pa makar I za lemken, iako ga nevolem.
Ovo je kao kad sam bio mali a tu neka komšinica išla sa roditeljskog pa se dere na sina na sred ulice: Jao Joco što sam te rodila, bolje da sam klupko vunice. Govorim uči školu, da budeš makar doktor ako ne možeš bolje... :haha: :haha: :haha: Makar i Lemken...:nono:::novac::::novac::::novac::

757 jedino predpluznjaci da se nabace i ore kao skuplji plugovi. To mi je u planu, ali kako ne sejem vise repu ne smetaju ni dzombe za soju preterano 8-)

757 jedino predpluznjaci da se nabace i ore kao skuplji plugovi. To mi je u planu, ali kako ne sejem vise repu ne smetaju ni dzombe za soju preterano 8-)
Vrlo optimistično, imam 757.3 sa sve pretplužnjacima i ne može da ore kao Lemken i Kverneland nikad, a možda ni tad. Slažem se da je to dobar plug, posebno jer su nosači i daske kopije Kvernelanda iz 1960-tih godina ali da je kao on, nema teorije. :sta:

Vrlo optimistično, imam 757.3 sa sve pretplužnjacima i ne može da ore kao Lemken i Kverneland nikad, a možda ni tad. Slažem se da je to dobar plug, posebno jer su nosači i daske kopije Kvernelanda iz 1960-tih godina ali da je kao on, nema teorije. :sta:
Ne znam, ne daje mi se 10k evra za plug, probacemo sa predpluznjacima sezonu-dve i 757.20 :riba:

Inace u lose istarupiranim zetvenim ostacima gde su Lemken nije mogao da ore, dosao Ermo i zaorao da se ne vidi sta je predusev bio. Mana enormno tezak i teze se vuce od Lemkena ali ore brutalno.

Ovo je kao kad sam bio mali a tu neka komšinica išla sa roditeljskog pa se dere na sina na sred ulice: Jao Joco što sam te rodila, bolje da sam klupko vunice. Govorim uči školu, da budeš makar doktor ako ne možeš bolje... :haha: :haha: :haha: Makar i Lemken...:nono:::novac::::novac::::novac::
Nece preko telefona smajliji. Sala je bila u pitanju. Cenim plugove marke lemken. A stava sam kao I NA, nekako uvek imam osecaj da nije izmrlo I nije ravno. Bolji utisak sam imao sa 756. Jesenas je orano u kombinaciji mtz 820 I 892 I dva razlicita pluga 757, I po suvim I posle kise. I nigde nije slozeno kako bi ja hteo.

Ne moraš 10k.Za 1.400 e možda da se uzme nov 757 sa Vogel glavama ali je pitanje kakvog su kvaliteta a opet za te pare ima i što bi rekli dvoradni preturač da se uzme, naravno polovan.
Kod mene je 757 najbolje složio tanjirano strnište i sojište dok ostalo ne.

Ne moraš 10k.Za 1.400 e možda da se uzme nov 757 sa Vogel glavama ali je pitanje kakvog su kvaliteta a opet za te pare ima i što bi rekli dvoradni preturač da se uzme, naravno polovan.
Kod mene je 757 najbolje složio tanjirano strnište i sojište dok ostalo ne.
On za 10 k priča o Lemkenu.

Slazem se, kada orem sojiste i strniste uzorano bude zajebalo vek. Kada orem kukuruziste gazeno prikolicama bude kad kako. Mana tog 757 je sto moras da ides na 30cm+ da bi zaorao masu, i cim malo ne pratis dzombe odmah su na povrsini.

Da za 10k sam mislio 3brz lemken europal 5 ili Kuhn 123 ili Potinger 25/35.

Ne znam, ne daje mi se 10k evra za plug, probacemo sa predpluznjacima sezonu-dve i 757.20 :riba:

Inace u lose istarupiranim zetvenim ostacima gde su Lemken nije mogao da ore, dosao Ermo i zaorao da se ne vidi sta je predusev bio. Mana enormno tezak i teze se vuce od Lemkena ali ore brutalno.
Pisao sam o tome jesenas, kod Lemkena je problem što traži fino podešavanje i to nije lako uraditi pri oranju loše tarupanog, kad to provališ, zaoravaš što Matić kaže crknutu krmaču.

Kod nas tal Lemken bas lose ore,puna daska,resetka ide ok,za mene trenutno Regent resetka najbolje ore,slozi,zaorava i jako je "udobno" oranje,posto ja odmah zatvaram oranja,zimska a i za repicu leti.

Ja ono sto sam video na nasoj zemljk, kuhn jako lepo mrvi brazdu I oranja izgledaju lepo slozena. Lemken ima jedan kupljen nov kod rodjaka, mislim da ga nisu dobro ustelovali, nije to ekstra slozeno, a I decko je relativno mlad. Ima I regenta, a najvise nas gologuzana sa imt plugovima, mada i to polako izumire.

Ja ono sto sam video na nasoj zemljk, kuhn jako lepo mrvi brazdu I oranja izgledaju lepo slozena. Lemken ima jedan kupljen nov kod rodjaka, mislim da ga nisu dobro ustelovali, nije to ekstra slozeno, a I decko je relativno mlad. Ima I regenta, a najvise nas gologuzana sa imt plugovima, mada i to polako izumire.
Sve to i jeste zbog vas koji zemlju iz hobija radite.
Mada probaj neki 3*30 do 3*33. Onaj dejanov je nijansu jaci od tvog, a sa 105cm plugom nigde nije stao.

Nazad
Vrh