Plug - osnovna tema

Rabe Albatros je dobar plug još kad je 140_160 greda super
Leptir položaj za transport
Lepo uradi, retko puca, malo više snage traži!!
Ljubitelj sam Potingera REGENTA i KUHN-a nzm zašto ali npr OVERUM ne bih džaba uzeo

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
Kod nas su sa case 210 uspeli da razvuku potingera od 5 brazdi.

Baća jel Albatros?
Grabik znam da si vlasnik i ljubitelj Lemkena ali šta da ti radim.Probaj nešto drugo.

Nije albatros , ovaj je puno veci , jedno 10-tak godina star model, resetkaste daske , video puno plugova , ali ovako nesto se ne vidja jako cesto. A nisu ga nesto puno ni koristili. Pretpostavljam da taj kad je orao ispod 40cm to nije na nista ni izgledalo koliki je imao zahvat.
Ja sam vlasnik lemkena , htio ja kupiti jednog od tih rabe , ali moj traktor od 130ks bi to mogao samo po dvoristu da prenosi;)

Nije albatros , ovaj je puno veci , jedno 10-tak godina star model, resetkaste daske , video puno plugova , ali ovako nesto se ne vidja jako cesto. A nisu ga nesto puno ni koristili. Pretpostavljam da taj kad je orao ispod 40cm to nije na nista ni izgledalo koliki je imao zahvat.
Ja sam vlasnik lemkena , htio ja kupiti jednog od tih rabe , je 3 brazde ,ali moj traktor od 130ks bi to mogao samo po dvoristu da prenosi;)

Rabe Albatros je dobar plug još kad je 140_160 greda super
Leptir položaj za transport
Lepo uradi, retko puca, malo više snage traži!!
Ljubitelj sam Potingera REGENTA i KUHN-a nzm zašto ali npr OVERUM ne bih džaba uzeo

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Zašto ne Overum?
Radna tijela su mu identična Kvernelandovim, a on je ipak klasa iznad svih ovdje navedenih...

Zašto ne Overum?
Radna tijela su mu identična Kvernelandovim, a on je ipak klasa iznad svih ovdje navedenih...
Kolega mogu da se složim da je Kverneland bolji od Regenta i Overuma ali ipak nije neka ogromna razlika da bi bio klasa ili za klasu bolji. Rabe i Kuhn su dobri plugovi ali se mnogo teže vuku po mom mišljenju i iskustvu.

Kažem, Kverni i Overum su gotovo isti, a Kvernija sam imao 6 komada, imam i sad jednog, imam i Regenta, ali nije toliko dobar. Imao sam i Vogela i Lemkena, Lemken dobar, Vogel banana, dobar samo za izbjegavanje.

Zbog čega Vogel loš? Nije zato što ga imam, ali ne vidim mu manu. Kverni se i meni sviđa, ali ne vjerujem da je klasu bolji od recimo Pottingera ili Kuhna ili Lemkena recimo. No to nikad nećemo odredit koji je najbolji jer svi simpatiziramo nekog proizvođača. Kaže mi čovjek u slavoniji ima dva Kvernija, oba popucala, a Lemken nigdje ništa dok neko drugi kaže obrnuto i stalno u krug.

Glupo mi je samo što na Kverniju ne stavljaju beće crtalo od fi500.

Vogel je strahovito težak za vući, i kad su preselili proizvodnju u HU, opala je kvaliteta materijala drastično.
Imao sa LM 1020 C Plus, znači top top model, vukao se bar 30% teže od ostalih, star par godina, trošio se nenormalno,vukli ga traktori od 70 i 80ks, a popucao.
Prijatelj prešao sa XM1050 tri brazde na Lemken VariOpal 4 brazde, razlika nebo i zemlja, plavi se lakše vuće.
Ne simpatiziram ja Kvernija bezveze, promijenio sam puno plugova, i on je najbolji od svih koje sam probao. A jedan je i meni pukao, jbg, svaki.može puknut, svaki traktor može krepati...

Kod mene u kraju ko god je probao Kverneland tu je i ostao.
Penzionisani su Kuhn,Lemken,Rabe,Overum,Vogel i Potinger, to je sto u ovom momentu znam pouzdano, mada ima dosta ozbiljnih korisnika Kvernelanda za koje ne znam sta su pre imali.

Pre par godina sam dobio od prijatelja rad u pdf-u gde su testirani skoro svi poznati plugovi, crkao mi je u međuvremenu hard i sad nisam siguran da li to još imam negde. Uglavnom u svim parametrima Kverneland i Lemken su Top 2 pluga, nekom je najbolji ovaj nekom onaj i po tom istraživanju su kategorija za sebe. Zanimljivo je bilo da je Kverneland imao 46 vrsta daske što je fascinantno, mislim da Lemken ima samo 6. Pokušaću to da pronađem...

Tacno je da su Lemken i Kverneland u prva dva. Nas bivsi clan super mehanicar-dijagnosticar iz NS je kacio pdf sa testiranjem plugova. Kuhn je takodje bio visoko pozicioniran. Kverneland su kupili japanci Kubota i ocekujem da za par godina jos bolje se pozicioniraju. Za nasu zemlju koju ja imam prilike obradjivati 90% plugova rade jako dobro radnju.

820 I 757/2 idealna kombinacija za lepo složeno oranje a što se tiče zaoravanja žetvenih ostataka tu već može biti problema.

Nazad
Vrh