Plug - osnovna tema

Zato treba izabrat plug kojise lakše vuče po traktoru i zemlji

Vjerojatno postoji mogućnost smanjivanja zahvata. Bilo bi dobro da postaviš slike prihvata glava na ram. Ja sam svoj Regent 2x14" uspješno smanjio na 2x12" i sad s traktorom 50 KS orem bez problema.
Ako nejde u zemlju, srediti raonike, kao što je već napisano. Malom rotacijom pluga, moguće je dobiti ujednačenije brazde.

577 po mogućstvu Lemken kao tvoj jel?
Pa nema svako novaca za lemkena.
Ja sam kupio lemken jer se lako vuče i istina je.
Lakše se vuče od onih krama od imt plugova što sam imao preporod.
Htio sam kupit vogela pa su me odgovorili jer se teško vuče.
I za lemkena ima dijelova u svakoj trgovini i svaki dio i to je presudilo i dobra cijena dijelova.

Tražio sam i ja Lemken kad sam kupovao, ali nisam uspio pronaći ništa u skladu s mojim budžetom. Jedva sam pronašao starog Regenta za 600 eurića. Za moje potrebe je super, vuće se iznenađujuće lagano, jedino je preštelavanje širine s 14" na 12" malo kompliciranije. Moram skinuti kompletnu zadnju glavu s nosačima i premjestiti je na drugi dio grede i premjestiti predplužnjake. Od kad sam ga preštelao na 12" više ga nisam vraćao. Traktor je voćar, 4WD, 50 KS i 2 tone mase.
Na 14"

Na 12"

Tražio sam i ja Lemken kad sam kupovao, ali nisam uspio pronaći ništa u skladu s mojim budžetom. Jedva sam pronašao starog Regenta za 600 eurića. Za moje potrebe je super, vuće se iznenađujuće lagano, jedino je preštelavanje širine s 14" na 12" malo kompliciranije. Moram skinuti kompletnu zadnju glavu s nosačima i premjestiti je na drugi dio grede i premjestiti predplužnjake. Od kad sam ga preštelao na 12" više ga nisam vraćao. Traktor je voćar, 4WD, 50 KS i 2 tone mase.
Ma u mene je lako podesiti širinu,,,sve je na dva šarafa,,služe kao vinte.
Malo veći problem je što gumi 16,9 treba širina,,,bar zadnje brazde...

U odnosu na IMT plug jeste die beste ali u teškoj zemlji ne ore ništa reprezentativno.Uzorao sam x hektara sa vari opal 7 i mogu da kažem gde je lepo i lako zemljište uzore vrhunski dok u ljutim i tvrdim bakandžama ore baš loše.Šta mu vredi što se lako vuče kada ne odrađuje posao kako treba.Upoređeno je oranje sa njim i Rabe Albatros na parceli gde sam ja sa traktorom od 190 ks i zahvatom od 4*40 išao jedva 3km/h koliko je bilo tvrdo a iza mene brazda sa veoma krupnim televizorima.Za mnom je išao Rabe sa 3*40 koji je izdrobio brazdu kao da je pikamerom rađeno a razlika u ceni ta dva pluga ohoho.Tačno je da se Rabe teže vuče ali ore za medalju lepo.

U odnosu na IMT plug jeste die beste ali u teškoj zemlji ne ore ništa reprezentativno.Uzorao sam x hektara sa vari opal 7 i mogu da kažem gde je lepo i lako zemljište uzore vrhunski dok u ljutim i tvrdim bakandžama ore baš loše.Šta mu vredi što se lako vuče kada ne odrađuje posao kako treba.Upoređeno je oranje sa njim i Rabe Albatros na parceli gde sam ja sa traktorom od 190 ks i zahvatom od 4*40 išao jedva 3km/h koliko je bilo tvrdo a iza mene brazda sa veoma krupnim televizorima.Za mnom je išao Rabe sa 3*40 koji je izdrobio brazdu kao da je pikamerom rađeno a razlika u ceni ta dva pluga ohoho.Tačno je da se Rabe teže vuče ali ore za medalju lepo.

Pa sta ne javi ;) prosle godine tu prodali na aukciji 2 komada (svaki oko 1300E) 3x60cm rabe , daske kao nove, klirens strasan a i greda , taman ga i vukao 190ks, a manji ga ne bi ni zakacio;)

Rabe Albatros je dobar plug još kad je 140_160 greda super
Leptir položaj za transport
Lepo uradi, retko puca, malo više snage traži!!
Ljubitelj sam Potingera REGENTA i KUHN-a nzm zašto ali npr OVERUM ne bih džaba uzeo

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh