Plug - osnovna tema

Nije to ništa neočekivano. Strojevi su sve teži, vremena je sve manje pa se radi kad je mokro,
Vrijeme je za jedno pošteno podrivanje na 70-80 cm. Samo ne u mokrom nego kad je suho.

Jel mogu ovi klipovi da se remontuju sa ovom ugradjenim ventilom ? Nasao mi drugar u Austriji povoljno plug ali sa neispravnim klipom okrene do pola i stane i jedva vrati posle u prvobitan polozaj. Slika je nadjena na polovnim automobilima
de1f553438dc6f2dd11f32c36a329012.jpg

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока
Moze sigurno da se remontuje.Tu je verovatno neki ventil u pitanju

Pukooo vogel
d6c079e5c9846412a1ececb38b8f95d0.jpg
623e788d899abcf9b2ed92b8b51ad60f.jpg
5b3973e2018395fe145252bacb6803f3.jpg

Послато са motorola one помоћу Тапатока
8aaa1091104ea02d6a264a384149f06f.jpg
Ti si jos jedan u nizu ovih dana...u zadnjih mesec dana kod nas u okolini jos 3 grede su stradale...inace kod nas sve zivo puca zadnjih dana-osovine pluga,daske,kozlaci,raonici...kao da nije kisa ni padala...prosecna brzina oranja,tj cimanja je 4 do 5 km/h.

Jel mogu ovi klipovi da se remontuju sa ovom ugradjenim ventilom ? Nasao mi drugar u Austriji povoljno plug ali sa neispravnim klipom okrene do pola i stane i jedva vrati posle u prvobitan polozaj. Slika je nadjena na polovnim automobilima

Može ali košta!!!!
Npr komšija je imao lemken opal, riknuli mu ventili pa ih izbacio i lovio ga na ručki da okrene
Ventili (on je imao blok posebno od klipa) su bili oko 400e

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Onda se vise isplati uzeti nov. Ovi privatnici iz Trstenika prave po meri, zavisi od dimenzije klipa 220 do 270e sa kockom.

Neki plugovi imaju okretanje riješeno bez ventila (kocke), ali imaju neku klackalicu koja sprečava plug kad da se vrati pređe polovicu okreta. Nakon toga ga drugi smjer cilindra okrene do kraja.
Ako to nema riješeno na taj način potreban je ventil koji odradi taj posao.

Ма и није битна тачна сума, већ да знам оквир за неке, недај Боже, будуће калкулације.

Читава греда од прописног материјала, са све уредно забушеним отворима - на данашње време и није баш толико неразумна цена.
Bilo vec slucajeva u selu, odu kod ovih sto imaju velike prese i saviju im gredu od debljeg i malo tvrdjeg lima, 2 u profila i onda zavare.

A puca zbog zamora materijala izazvanog "fiksnim" top linkom.

Nije problem u cilindru već u toj kocki sa ventilima.Nesto tu ne štima da prave klip sa "kockom" za manje para nego što sama nova kocka košta (oko300- 350eur pa na gore) ali no,što kaže kolega Sale.

Ta kocka je uvek bila skupa u pm!!!!
Zimus pokojni komšija i ja nadjemo nov klip sa kockom od lemkena u Vajskoj kod Nikole što uvozi točkove i klipove
tražio nam je 450e

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Nije ista cena kad odem ja da kupim jedan taj ventil ili ti kocku i kad ode neko i pokupi lupam 10 komada bilo ovde ili negde preko, mozda ima nesto i u tome. A drugo kako ti klipovi rade ne znam i pitanje je kakvog kvaliteta i koliko je dugotrajna ta kocka, ali raspitao sam se da je cena otprilike ta. Zvao sam jednog sto mi je radio klip na prikolici, nije mogao da mi kaze da li moze da remontuje i koliko bi kostalo dok ne vidi na licu mesta. A ko ce da dovlaci plug iz Austrije ako klip ne moze da se sredi :osmeh:

Ne vidim dobro donju usku klipa jel se zavrce na klipnjacu ili je zavarena? Meni se na Lemkenu isto desilo to da nece da okrene dodje do pola i vrati se nazad i ja sam mislio da je otisla kocka na klipu dok slucajno nisam video da se usica odvrnula sa klipnjace,uzeo kleste i zavrnuo je i probao plug se onda okretao normalno...Ako se i ovde uvrce usica moguce da je to problem jel slicni su klipovi.

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Mislim da je ovde zavarena za klipnjacu, a verovatno je isto i na tom plugu u Austriji. Od tog klipa i pluga nemam sliku.

Meni je CE-HID radio kompletan klip sa vanjskom kockom za vogela 1050.Platio sam 270 eura.KLip tri godine radi kako Bog zapoveda.

Nazad
Vrh