Plug - osnovna tema

koja je to marka pluga??

ima fino zavrnutu dasku

kako bolje traktor izgleda sa sivom prednjom maskom, kod mene je netko ofarbao u crno, morat ću i ja to prebojati

meni nije proklizavao sa 756 plugom, nisam ni probao šperu uključiti, neznam da li radi uopće, to je jedino što nisam provjerio na traktoru

Plug je Eberhardt, visina 60 cm, razmak 85cm, idealno ore do 25 cm dubine, ali je problem zaoravanje kukuruzovine, nizak je i kratak pa štopa, no nije ni kupljen s namero mda zaorava masu kukuruzinca. Bit će za strništa i za setveno oranje na posiliranom zemljištu.

Što se pak tiće maske na traktoru, ram je od prvog dana u srebrnoj boji, ja ga eventualno jednom u 2 godine pofarbam, a samu masku sam sredio posle generalne u crno-srebrnu kombinaciju boje.

mala mu je visina, ja imam onaj jednobrazni što prodajem, on je 60cm, al ima jednu brazdu i neštopa, da su dvije, onda je problem, visina treba biti oko 65-70cm da neštopa i razmak brazdi minimalno 90cm, onda to može raditi u kukuruzovini kakvoj hoćeš

U brdovitim njivama blokada je u dosta slucajeva potrebna.

Sanana ima gume 14-ke i to trajalke,to je vrhunska kombinacija na 560 ili 565.To se samo zove da imams gume na traktoru,kramponi siroki a guma plastika.
Bravo koelga, ovo nebi ni ja bolje sročio.
Jedina pogreška koju sam ja osobno napravio u vezi tog traktora je ta kad sam mu kupio te gume. No zamenit ću ih ja za uzane točkove 12.4-36, a na ove felge ču kasnije staviti radijalne gume Taurus/Mitas 380/85R28 ili Cultor 16.9-28.

mala mu je visina, ja imam onaj jednobrazni što prodajem, on je 60cm, al ima jednu brazdu i neštopa, da su dvije, onda je problem, visina treba biti oko 65-70cm da neštopa i razmak brazdi minimalno 90cm, onda to može raditi u kukuruzovini kakvoj hoćeš
Tako je kolega, sve je to znam.
Zato imamo onog Lemkena Opala 090 za Same, visok 78cm i razmak 95cm, taj proguta sve živo ispod sebe i sve pospremi u brazdu :)

Al takav opal košta €€€€€, al i vrijedi tih novaca, jer su kvalitetniji materijali, i bolje zaorava, ja kad vidim što ovaj imt 756 radi, nisam baš mislio da je tako......gledam tog olta, 2x12, ima karakteristike kao 757 plug kod imt-a visina 73, a razmak između brazdi 91cm, to je dosta dobro za plug od 12".....mislim da bi bio taman za 560, samo da ga nekupim, pa onda se razočaram, da loše ore ili slično, al svi koji imaju ili su imali takvog slavonca govore da je dobar plug.

nebih se slozio sa tobom,ali necu ulaziti raspravu i u :off_topic:

Druže, ja gorih guma od tih Trayalki nisam u životu vidio. Pregusta i predebela ripna, tvrda guma, puca između ripni a tek 5 godina stare (DOT 3510), kvaliteta jako loša, a svojstva same gume katastrofalna, po suhom ide, nije problem, ali akd je blato nemožeš ništa, guam se napuni pošto je pregusta ripna i nikakve koristi od nje, vučna svojstva su joj u lošim uvjetima katastrofa. Po meni puno bolja guma je Cultor i Mitas, Seha itd...

Al takav opal košta €€€€€, al i vrijedi tih novaca, jer su kvalitetniji materijali, i bolje zaorava, ja kad vidim što ovaj imt 756 radi, nisam baš mislio da je tako......gledam tog olta, 2x12, ima karakteristike kao 757 plug kod imt-a visina 73, a razmak između brazdi 91cm, to je dosta dobro za plug od 12".....mislim da bi bio taman za 560, samo da ga nekupim, pa onda se razočaram, da loše ore ili slično, al svi koji imaju ili su imali takvog slavonca govore da je dobar plug.
Ma nije problem para, da se takvog opala 090 2 brazde naći već od 10.000 kn, ali za to treba traktor sa dobrom hidrulikom, znači vanjski krug i to tako, da ga može visoko podići.
Čim kupim 577 DV, tog 2-braznog opala će on vući, a za Same ćemo uzeti još jedan isti, ali 3 brazde.

A što se pak tiće tog OLT-a 2x12, verujem da bi morao biti daleko bolji plug od IMT-a 756, kupuj to i ori, ak oti se ne svidi, uvjek češ ga prodati za te novce i tražit češ si nešto dalje.

Ivane, mene je mog FOP-Vogel izasao 1000€ bez tocka. Ako ovaj dobivas za 850, nema se tu sta puno mudrovati.

To OLT rjesava zalihe ili su radnici dobili otpremnine u vidu strojeva kako cujem da je i OLT proslost?

Danas sam ga bio pogledati i dogovorili smo se (nekako), moram slijedeći tjedan ostaviti neku kaparu, da se ostavi za mene, i to je to, sada bi trebao prodati svoj IMT 756 plug......da budem iskren, pored tog slavonca 2.30, imt 756 je igračka, slavonac ima kopčanje 2 kategorije, visok plug, lupim nogom po dasci, nema mrdanja, vidi se da je puno bolji, al će ga i 560 teže vući, to je sigurno, slavonca 2.35, to je 2x14" plug, mislim da ga 560 nema šanse povući, to je definitivno plug za 577DV ili za mtz82

ako nekog zanima moj 756 imt, neka donese 500€ i može ga voziti, stavljeni novi raonici od huđika, ima jedno crtalo

Opet ti kazem u usporedbi sa 757.30, posavac 3.35 se vukao lakse a bolje zaoravao masu. Jaci su plugovi nego IMT a sam materijal neusporedivo bolji, zilaviji, jaci...

Cestitam ti na kupovini, sad si s plugom miran jedno duuuuuulje vrijeme.

Ivane, mene je mog FOP-Vogel izasao 1000€ bez tocka. Ako ovaj dobivas za 850, nema se tu sta puno mudrovati.

To OLT rjesava zalihe ili su radnici dobili otpremnine u vidu strojeva kako cujem da je i OLT proslost?
Da vam kazam da sam danas u Krusevcu u ,,Limes.. gledao neki Imt 756 koji je sumnjivog kvaliteta jer ga proizvodi neka privatna firma ..Trajkovic.. iz Leskovca a kosta 112.000 dinara ili 920 evra to je cena kod nas.

Kod nas su se prije 10-12 godina pravile kopije IMT plugova i prodavale po trgovinama kao originali. Ima jedan u trecem selu takav plug visoki 756.20 pa ga je 560 posavijao da se iz auta u prolazu vidi da je plug pomotan. Varovi nikakvi da bi i ja bolje povario ram, daske neke tanke, kad nogu na nju naslonis uvija se previse, deflektori makar da su oni plasticni ali su neki limeni jos gori od plastnicnih... sarafi svi s krupnim navojem, obicni, crtala neka turska na njima. Ko zna u sta da gleda, vidi s 20 metara da to nije TO...

Gde mogu kupiti lagere za crtalo za imt plug? Dobili lufta i samim tim igra crtalo. Lageri su kao drveni ili neki fiber ? Ovde sam trazio nema

Ma dajte bre. za IMT 756.2 dati tolike novce?

Moj FOP-Vogel je kostao 1000€ bez deflektora s jednim glatkim crtalom i bez tocka... Pregovarali smo u trgovini jako dugo i dali su nam ga za 900€ i jos tocak i deflektore dok sam kupio to je TO...

Ne vidim u cemu je problem. Kopije 756.20 su se kod nas prodavale po toj cjeni. Naravno, NOVI plugovi u trgovini i ljudi su kupovali.

Nazad
Vrh