Plug - osnovna tema

Prvi puta vidim kverneland strelicu da pokazuje s desna na lijevo... Bilo je slicnih plugova ovom, tako da mi je u cjeloj prici samo strelica sumnjiva...

Kverneland je jaaaako stara firma i vrlo je vjerovatno da su i oni nekada proizvodili ovakve plugove...

Zasto uopce i gledas ovakve drljotine po oglasima?

Pa hocu da kupim neki plug 3x30. Ako mi naleti nesto povoljno. Mislim da bi Zetor mogao da vuce na 20cm, primer za ugar ili za psenicu.
Nije mi maltene ni potreban nego ajde, vise da probam kako ce ga vuci 60ks. Cisto iz radoznalosti.
Neki su probali sa 560 da rade sa 3x25, kazu ne moze. A ja sa Rakovicom vukao 2x35.

Lep plug,malo para.Nista mu ne fali,lako se to vuce,verujem da moze vuci traktor od 60 konja u ravnom.

- - - - - - - - - -

Zasto uopce i gledas ovakve drljotine po oglasima?
Zato sto mi ne zivimo u adolfovoj uniji pa kupujemo sta mozemo i ne stidimo se da sa DRLJOTINOM idemo u njivu.Prijatelju ti imas ozbiljan problem,koliko vidim bolje znas od nas u Srbiji sta imt i ostali proizvodjaci proizvode i sta se proizvodilo a vec 25 godina nismo zajedno.Mogao bi da radis kao strani spijun:haha:

Ovaj bi u brdu samo lizao sa ovim,ako nema tocka u brazdi nema ni oranja uzbrdo.

Zato sto mi ne zivimo u adolfovoj uniji pa kupujemo sta mozemo i ne stidimo se da sa DRLJOTINOM idemo u njivu.Prijatelju ti imas ozbiljan problem,koliko vidim bolje znas od nas u Srbiji sta imt i ostali proizvodjaci proizvode i sta se proizvodilo a vec 25 godina nismo zajedno.Mogao bi da radis kao strani spijun:haha:

Koji je tvoj problem? Kakva te unija spopala? Kolega moj, ako netko na ovom forumu radi s losim strojevima, taj sam JA. Od novih strojeva imam traktor kupljen 2006, plug kupljen 2009 i prskalicu kupljenu 2011 ako se ne varam... Skoro sve ostalo sto u dvoristu imam je starije nego ja i sve je kupljeno polovno.

Ovaj plug sto je Manjevic postavio nije nista drugo nego drljotina. Znamo svi s kakvim strojevima on radi i ovo je nesto sto njemu u dvoristu naj manje treba. Ako je nesto jeftino, to nikako ne znaci da je i dobro...

Moram podržati Bobu u svemu što je napisao gore. Cenim sve ljude i divim se svima vama na forumu i jedva čekam da me put nanese u Vojvodinu/Srbiju da vidim malo uživo kako ljudi rade. Ali molim vas da se ne kačimo oko takvih "glupavih" stvari pošto smo svi u sličnoj situaciji.
80% nas radi još uvijek sa starim ili starijim strojevima, ali valja raspoznati između toga svega što valja, a što ne.
Evo konkretno ovaj plug gore oko kojeg se vodi rasprava, to jedino može poslužiti za neki ugar i ništa više, gol plug, mali plug, kratak, nizak, za nešto ozbiljnije nije ni za gledati.

Imamo mi i jace ljude od Svajcaraca ja sam samo rekao da se moze naci i ovakvi plugovi ako vec ljudi oru svoje njive,barem neka rade a da ne siluju zemljiste kao pre 150god.
Nisu plugovi neophodni a pogotovo nisu bitni za prinos.
Vecina nas je siromasna i zato bataljujte na vreme da trosite novac na oranje.

Gledo sam ga ali ne paše,16 coli.ja ću otići u dubicu u mehaniku i pogledati njihove obrtače.Imaju više vrsti dasaka i sve se može naručiti po želji.Kakve bi uzimao daske ako se odlučim?Zemlja srednje teška.

Ovo je V&N ili OTT? Ne javlja se prodavac, fino izgleda, imam u planu roto-kosu i roto-drljacu kupiti, ne vjerujem da cu uspjeti stici s novcem da kupim njega, ali samo bi mi tako legao za Johna Deera.. Meni i odgovara 16 cola.. Koliko para trazi za njega?

Kolega je kod Stanica kupio V&N 14 cola obrtac za 1000 evropljana i mi ga presijecemo i prosirimo na 16 cola.. Iste traktore imamo, pa tako da i ja trazim 16 cola.. Samo mi se nije svidio sto nije ne znam kako da objasnim, plug nije fiksni, radna tijela se pomjeraju nekih 10cm.. Odgovarao bi meni i trobrazac, samo imam puno brda pa bi bilo malo zajebano..

Nazad
Vrh