Plug - osnovna tema

15 maksimalno, ima previse usukane daske, za plitko oranje CAR ali za nesto dublje, los. Napisao sam ti na PP ali nek i drugi procitaju: Komsija iz sela je PTO zakopcao na ursusa 355 i orao zeni bascu i daske se "prevratile" naad kao da su plasticne, samo je bacio plug na staro zeljezo...

Ovaj komsija je napravio trobrazni PTO i s njime ore strnja plitko vec godinama:

Moj posavac sto sam imao na pomicnoj rami je bio zahvata 11.5" dodao sam mu ramu od PTO pluga i pravio trobraznjaka i PTO rama je pasala zahvatom ali rupe kojima se hvataju glave za ramu nisu pasale bas...

10'.
Jeste da nije za duboko oranje, ali pogledajte slike naseg clana "Grunt"... Oru ti mali plugovi i malo dublje i to lepo, mada stvarno preko 22-23 (max. 25) cm nije (inace i nije najveci problem dubina vec zetveni ostaci...).

Ivane, mnogo bolji materijal nego na IMT-u, kvalitetnije radjeni i bolje zamisljeni plugovi. Imaju spanere na daska,a, dvodjelne daske, bolje postavljene u odnosu na IMT lakse se vuku a bolje zaoravaju nego IMT... Deflektori su im toliko zakaljeni da treba ogromna sila da se pomotaju i bez upore a tvornicki imaju jos i uporu za deflektor tako da greske nema.

Nije OLT posavac dzabe na jakoj cjeni kod nas, pogotovo trobrazni modeli. Kolega ima posavca 3x14" i ratara 4x14" od 1997.g. Na posavcu je sad treci komplet daski i zrele su za mjenjanje i ni ne razmislja o zamjeni pluga za neki drugi...

nekako razmišljam o tom novom OLT plugu, da kupim, moj imt 756 je na prodaju, samo neznam da li da uzmem 12 ili 14"

Ako si normalan i ne krkas do kine kad ores i imas 14 gume nazad na 560, trebao bi moci raditi s 2x14" pogotovo s OLT plugom...

nekako razmišljam o tom novom OLT plugu, da kupim, moj imt 756 je na prodaju, samo neznam da li da uzmem 12 ili 14"
sve zavisi kakvu zemlju radis. al ja orem kombinacijom 560 i 2x12. max dubina 25 da sam radio. to je taman. ima snage jos, koliko ne znam. ali je svakako bolje nego knap. gume su 16ke. na 14kama je nesposoban traktor. stalno slajfuje, zavaljen nazad, sporiji. a to sto se navija da dobije na jacini je totalna glupost. nije dobio 120nm obrtnog momenta pa da je "zauvar".

Kao sto vidis vlada misljenje,sto manje gume to vise coli moze vuci,kad bi namontirao 12.4 28 gume mogao bi vuci dvobrazni 16 coli na 30cm uz brdo:haha:

nije toliko bitno jel 12 ili 14 da uzmem, nego kako sam plug radi, mislim da ima veće daske od imt-a, i da bolje okreće brazdu, a ovdje kod mene ga nitko nema, da probam.....

da, moje gume su 14, nebi ih mjenjao za 16, nigdje nisam koristio šperu u oranju, sa 2x12, tako da dobro ide, ja sam zadovoljan, što se traktora tiče, i 560 je dosta težak.......samo plug bi htio drugi

nije toliko bitno jel 12 ili 14 da uzmem, nego kako sam plug radi, mislim da ima veće daske od imt-a, i da bolje okreće brazdu, a ovdje kod mene ga nitko nema, da probam.....

da, moje gume su 14, nebi ih mjenjao za 16, nigdje nisam koristio šperu u oranju, sa 2x12, tako da dobro ide, ja sam zadovoljan, što se traktora tiče, i 560 je dosta težak.......samo plug bi htio drugi
560 na gumama od 14 coli smo vukli imt 757

Dosta ljudi sam vidio da sa 560 vuku 757, meni to nije toliko bitno, bitno mi je samo da plug radi dobro, sa imt-om nisam zadovoljan, pa bi htio mjenjati, ovog novog olta dobijam povoljno, pa me zato zanima kako radi i kako su ljudi zadovoljni s njim, još ako ga je netko vukao sa 560, time bolje će prenijeti svoja iskustva

Kod nas ide 560 sa 2x35, na nekih 25cm. Ide prvom direktnom. Isto tako i Rakovica 65.
Jedan je probao sa 560 da vuce 3x25, ali kaze ne moze. A jedan vuce sa 558, neki sastavljeni olt, mislim da je 3x25. On kaze da vata 90cm. Vuce ga na nekih 20cm dubine.

Nazad
Vrh