Plug - osnovna tema

Slazu se boje. Icicu ovih dana da pogledam, treba neke zamene da radimo. Ako je 3x40, uzecu ga sigurno.

Pretpluznjaci mi ni ne trebaju toliko. Orem strnjike, koje su istanjirane, ali naravno, bolje bi bilo da ih ima. A sto se tice pera, mislim da nije velika investicija, staviti ih.

Poslednja izmena:
Manjevic spusti ti njega na 1500eur pa ako pristane uzimaj, jako dobri plugovi ali od te cifre ne vredi više...

Чек Мањевићу зар се ти ниси клео у равњаке и да са њим брже изореш ха него ли ми са обртачем.....

Pa ovo ispalo za zamenu. Pa reko da probam. Ako mi se ne svidja, uvek ga mogu menjati za cetvobraznog ravnjaka i dobije doplatu.
A to za brze zavrsavanje, potpisujem za moje parcele. Trebao bi da idem tri rikverca na uvrtine. Mali putevi, kratke parcele. Ali nije uspela zamena.

Ovo je takmicarski plug i svi ovako izgledaju. Nadji neko ozbiljnije takmicenje tj neko svetsko prvenstvo ili slicno, i videces ds wu plugovi ovakvi.

što mislite o ovom plugu, OLT 2x12 ili 2x14 (taj sa slike, novi) za imt 560, da li je bolji od imt 756????

- - - - - - - - - -

Ovaj se kod nas zove posavac koliko me secanje sluzi,nekada davno je bio jeftiniji od IMT.

Ivane, mnogo bolji materijal nego na IMT-u, kvalitetnije radjeni i bolje zamisljeni plugovi. Imaju spanere na daska,a, dvodjelne daske, bolje postavljene u odnosu na IMT lakse se vuku a bolje zaoravaju nego IMT... Deflektori su im toliko zakaljeni da treba ogromna sila da se pomotaju i bez upore a tvornicki imaju jos i uporu za deflektor tako da greske nema.

Nije OLT posavac dzabe na jakoj cjeni kod nas, pogotovo trobrazni modeli. Kolega ima posavca 3x14" i ratara 4x14" od 1997.g. Na posavcu je sad treci komplet daski i zrele su za mjenjanje i ni ne razmislja o zamjeni pluga za neki drugi...

OLT 2x10 i 2x12 imaju jako slicne rame IMT 755 i 756 samo je polozaj i oblik pluznih tjela drugaciji... Daske na manjim plugovima su iz jednog komada ali mnogo kvalitetniji materijal.

Zanimljivo je da po HR OLT plugove farbaju u crveno i prodaju pod IMT jer je OLT plug dobio los glas zbog starijih serija plugova koji nisu bili nesto narocito: Slavonac, PTO, Alkar... I da, Posavac 2.25 je postojao i na rami za premetanje kao sto je ima PTO plug.

Nazad
Vrh