Plug - osnovna tema

Milose pitaj Zorana,garant je negde preko i moze ili taj ili takav da donese,ali sto rece Spajki pazi da se ne pokrivi malo.

Ljudi, danas sam orao u cetvrtoj m, isao sam 9km na 1500-1600 obrtaja, sa Leopardom 3x35. Sta mislite da li bi mogao da orem sa 4x35. Imam jos prvu direktnu, koja je sporije od cetvrte m. A posle prve direktne imam trecu m, koja na 2000 obrtaja ide 7-8km.
Traktor ima tezine, 5200, bez tegova. Motor je sestak bez turbine. Negde pise da ima 100ks, negde 110ks. Znaci pitanje je da li bi mogao da radim sa 4x35? A opisao sam kako radi sa 3x35.

Pa tako nesto sam I ja mislio, ili sa podesivim zahvatom, pa kada ne moze, da se smanji na 4x30. Mada je kod nas laka zemlja. 542 vuce 2x30, pa samo cepa.
Mislio sam da uzmem overuma sa stelujucim zahvatom. Da li se Overum vuce lako?

Па браћала окачи му и ту четврту па га утерај у њиву и види како т оиде. мада је мени малко пуно на 100кс, да толко он има, не више, да му качиш 4 главе. Боље је да има вишка снаге, него да му уз фали који коњослав...

Poslednja izmena:
Ma vuce covece. U koju kod brzinu ga ubacim on ide. Probao sam I sa drugom direktnom jedan krug, za nepoverovati ali ide. Verovatno da mi se grejao, ali prima gas, ne dimi. I to sam probao u drugom delu, gde je kao malo teza zemlja.
Orem uglavnom sa cetvrtom u M. I na 1500-1600 obrtaja, on ide 9-9,5. Zato bas I hocu da mu uzmem cetvorobrazni, sa stelujucim zahvatom. 4x30 ce vuci sigurno, ako moze 4x35, jos bolje.

- - - - - - - - - -

Galicije da ne zaboravim. Na konedati pise da je 100ks. Ali su klipovi na mom 102x125. To je kao na F6l913. Pa takvog motora kao kod mene F6L912F, ima sa 100,107,110,113,115ks. Mozda je kod mene vec radjena pumpa, pa je onda mozda pojacan. Posto je razlika samo u punjenju. Nista drugo, kubikaza ista, dimenzija klipova ista. Ko bi ga znao.

Poslednja izmena:
Ne znam ali moje mišljenje je da će moći da vuče,težine ima a i orackih brzina koliko vidim ima.
Na 30 zahvata ima da ti gazi dve grazde.

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Manjevicu ukoliko kupis plug sa prepluznjacima racunaj da ces sa 4 prepluznjaka imati ne cetvorobrazni vec petobrazni plug.

A zbog čega tako misliš :sta: možda ja grešim ali sa ili bez predplužnjaka plug mora tu zemlju da prevrne sa predplužnjacima ostaje manja količina zemlje koja ostaje za dasku pluga jeste da imamo otpor na predplužnjacima ali je zato manji otpor na samoj dasci pluga ovo je moje mišljenje molio bih stručnije osoblje da razjasni problematiku.

Slazem se sa Galicijem...oni stvaraju dobar dodatni otpor...a 4 glave-ma kako laka zemlja bila,bez 120 konja i velicine guma koje ce tu silu preneti na zemlju-ne ide...nego znate li da li siti hoce da u kombije prima komlet glavu od pluga,posto je dosta tesko,ostro i nezgodno za preneti?

755 je IMT proizvod a 610 je FOP proizvod. IMT imas u niskoj i visokoj varijanti dok FOP imas samo u visokoj. Glasina kruzi ali nije jos dokazana da FOP plugovi imaju rame od materijala s debljim "mesom" i da su jaci od IMT plugova.

A zbog čega tako misliš :sta: možda ja grešim ali sa ili bez predplužnjaka plug mora tu zemlju da prevrne sa predplužnjacima ostaje manja količina zemlje koja ostaje za dasku pluga jeste da imamo otpor na predplužnjacima ali je zato manji otpor na samoj dasci pluga ovo je moje mišljenje molio bih stručnije osoblje da razjasni problematiku.

Види, браћала, ово ми је рекао човек који је дошао да види мој трактро када сам га узео. Радио је 45 година у овој сељачкој струци и узорао је ко зна колико хиљада хектара. Чим је видео плуг рекао је скини му те претплужњаке и слободно му стави пету глави исто ће се трактор понашати (исто ће му тешко бити). Ако је он мене слагао, онда ја лажем тебе...

Запитај се мало где је највећи отпро (тај отпро прави моменат) на глави па ћеш онда схватити зашто претплужњаци додају бар једну галву на плугу.....

Ako nesto nisi svojim ocima video i svojim traktorom probao onda nemoj biti previse ubedjen u ono sto si cuo. Zahvate mojih plugova znas, opremu mozes i sam da vidis na licu mesta pa mi sad reci da li se ovaj desni plug kada saberemo zahvat i dodamo opremu vuce kao petobrazdni sa leve strane? Orao sam sa oba pluga na istoj dubini.

156quqw.jpg

Nazad
Vrh