Plug - osnovna tema

U cetvrtak zakacen panj i iskrivljen prvi raonik. U pitanju je vogel noot 950l, srecom pa sam sa trece glave skinuo i namontirao na prvu i nastavio sa radom. Kako se u nedelju odrzavao vasar u Senti, raspitivao se oko cena i stanje za samoostece raonike za glavu UN 400 je:
- MGM Plamen din 3.200 njihov proizvod (samoostreci)
- MGM Plamen eur 40 (original vogel-ov ali nije samoostreci)
- Hudjik din 4.300 (samoostreci)

Velika razlika u ceni od cak din 1.100 da li vredi dati vise od 30% vise para za hudjika nisam ni sam siguran, ako ima neko od kolega za savet bio bih zahvalan.

U cetvrtak zakacen panj i iskrivljen prvi raonik. U pitanju je vogel noot 950l, srecom pa sam sa trece glave skinuo i namontirao na prvu i nastavio sa radom. Kako se u nedelju odrzavao vasar u Senti, raspitivao se oko cena i stanje za samoostece raonike za glavu UN 400 je:

Velika razlika u ceni od cak din 1.100 da li vredi dati vise od 30% vise para za hudjika nisam ni sam siguran, ako ima neko od kolega za savet bio bih zahvalan.

Kakav je to original Vogel ali nije samoostreci?!? Svaki bi trebao biti samoostreci i kod nas ga bez 50€ po komadu NEMA ako pricamo o original raonicima s utisnutim zigom i kataloskim brojem.

Kolega, meni je MGM Plamen u mestu, ali ne zalim te novce otici za Temerin i kupiti Hudjikove samoostrece:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

oqgh3s.jpg

Ja sam ovaj kamen izvalio sto su naftasi postavljali table, pa je neko ukrao cev sa tablom, a vlasnik nije ni znao. Malo mi se iskrivio Hudjikov zamenjivi spic na raoniku.

I ja sam se mislio dal da uzmem hjudjika za moj 756 jer je bio najskuplji kod njih ali nisam se pokajao, kod nas ima dosta takvog kamena jer ina plitkog zemljista ali raonicima nista jos ne fali.

ja sam kupio u temerinu i nežalim niti jednog eura što sam dao za njih, savio vrat na plugu, a raonicima ništa

Ljudi, jek znate mozda nekog trgovca da ima cetvorobrazni ravnjaka? Hteo bi da dam svoj dvobrazni obrtac, u zamenu za cetvorobrazni ravnjak, ili cak trobrazni sa stelujucim zahvatom....

Pojma nemam. Sve novo na njemu. Ali kao da je nesto izmedju imt I Lemind a vidi se negde ispod da ima i plave boje kao olt

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Pozdrav svima. imam prijatelja koji ima Rakovicu 65. 2003 god. ima fabricki 2 izlaza hidraulika pa se pita dali postoji mogucnost da koristi plug okretac sa 2 creva, on je nesto probao ali nesto ne funkcionise.dali je neko probao i dali je uspeo i dali zna koji plug odgovara za rakovicu 65 ? unapred hvala.

Poslednja izmena:
Lemind i posavac....samo da znas da lepo uradjen i da ce ovaj plug dobro da ore.

Ovaj plug nema koljenastu osovinu nego obicni ravni komad zeljeza, nema ni deflektore ni crtala... Kolega, nisi ti dobrog pluga vidio kako mi se cini.

Ovo je netko sastavljao pitaj boga od cega i ovo je od dobrog pluga jaaaaaaaako daleko...

Ovaj plug nema koljenastu osovinu nego obicni ravni komad zeljeza, nema ni deflektore ni crtala... Kolega, nisi ti dobrog pluga vidio kako mi se cini.

Ovo je netko sastavljao pitaj boga od cega i ovo je od dobrog pluga jaaaaaaaako daleko...
Nebih ja sa tobom o plugovima,,,nisi znao da ima Imt 754 od 10 i 12 coli

Interesuje me kad na plugu ima cilindar sa jednim izvodom dali je moguće ugraditi cilindar sa dva izvoda i dali treba nešto da se prepravlja ili se samo zameni cilindar.

Interesuje me kad na plugu ima cilindar sa jednim izvodom dali je moguće ugraditi cilindar sa dva izvoda i dali treba nešto da se prepravlja ili se samo zameni cilindar.

Pitanje nije najjasnije. Svaki cilindar mozes zamjeniti. Ako ima jedan izvod onda je jednoradni odnosno , radni hod je na samo jednu stranu na drugu stranu se vraca gravitacijom ili oprugom. Zasto bi ga njenjao ako to radi. Ako ima 2 izvoda onda bi trebao da je 2-radni , radni hod mu je i na jednu i na drugu stranu. Mozes ih razlikovati i po debljini klipnjace u odnosu na debljinu cilindra. Vecinom jednoradni imaju deblje klipnjace , kao cilindri za kipovanje prikolica itd. Kod dvoradnih su klipovi u jednu stranu uvjek malo slabiji, jer im je na strani gdje je klipnjaca smanjena povrsina klipa za povrsinu klipnjace , normalno postoji i izvedba da je cilindar u sredini a klipnjace izlaze sa svake strane i kroz klipnjace dolazi ulje onda je iste snage ali oni nisu tako cesti.

Pretpostavljam da pitas samo zamjena cilindra a da klipnjaca ostane ista u dvoradni je neisplativa jer moras da prepravljas i klipnjacu.

Racunaj sa tim da kod guranja klipnjace van ima vecu snagu i manju brzinu , kad je bude uvlacio klipnjacu ide brze i ima manju snagu.

Nazad
Vrh