Plug - osnovna tema

Ja sam mislio ovaj sa jednim izvodom da se skine komplet cilindar sa klipnjačom i da se stavi drugi kopmletan sa dva izvoda.

Moze, zasto da ne samo na cilindar treba ugraditi i ventil koji preusmjerava protok ulja prilikom okretanja pluga da ga ne moras "hvatati" na rucki prilikom okretanja pluga. Dakle, ti podignes plug iz zemlje i rucku drzis u jednom polozaju a ciindar se uvuce, plug prebaci vagu, ventil na cilindru "odradi sto mora" (da se laicki izrazim) i cilindar se krene izvlaciti. Ta famozna "kocka" na cilindru ima ujedno i ulogu blok ventila da se plug ne bi u sred oranja poceo sam okretati jer crijeva su flaksibilna i ne drze pritisak samo tako i plug ce biti tezeustelati. Jos ako razvodnik na traktoru bas ne dihta dobro, neces se naorati.

Blok ventil je skup ali i vrijedi.

Svakako gledaj da cilindar ima jednak hod kao i onaj koji skines s pluga i nece biti problema.

Drage kolege, posedujem trobrazni vogel noot 3s 950l isti sam stavio na prodaju iako je u odlicnom stanju, glavni razlog prodaje je cinjenica da imam nekoliko parcela koje nisu pravilnog oblika pa muku mucim kad god treba da orem, a i desava se da moram da podignem jednu glavu, banatska zemlja je u pitanju.
Razmisljam da isti zamenim za dvobrazni obrtac (vuci ce ga Belarus 82) pa mi treba vas savet po vasem misljenju koje marke plugova da gledam.
Radio sam samo sa vogelom pa ne znam kako drugi rade.
Unapred hvala na odgovoru. Zivi bili.

I ja sam imao isti problem kao i ti,pa sam prodao Huar trobrazni i kupio dvobrazni obrtac i nista posebno nisam dobio jedino vecu potrosnju goriva.I ja vucem sa belarusom 82.1 pa je potrosnja od 24litra presla na oko 35/40 litara po ha.zato ako ces okretac bolje kupi 2+1 pa kad mozes ti ori sa sva 3 a kad moras lako je skinuti treci.

I ja sam imao isti problem kao i ti,pa sam prodao Huar trobrazni i kupio dvobrazni obrtac i nista posebno nisam dobio jedino vecu potrosnju goriva.I ja vucem sa belarusom 82.1 pa je potrosnja od 24litra presla na oko 35/40 litara po ha.zato ako ces okretac bolje kupi 2+1 pa kad mozes ti ori sa sva 3 a kad moras lako je skinuti treci.

Vidis to nisam znao da se potrosnja povecava, hvala. Slazem se da bi najbolje bilo uzeti trobrazni pa gde ide lako da radim sa tri glave. Problem je sto se radi o banatskoj zemlji koja je teska za obradu, pa ce se desiti da retko kad bi koristio 3 glave. A i cena trobraznog je dosta veca od dvobraznog obrtaca. Naravno ako bi naisao na dobru ponudu trobraznog uzeo bih ga.
Hvala na savetu, pomogao mi je.

Koliki je zahvat tog dvobraznog obrtača? Malo mi nije logično da se poveća potrošnja za preko 50%.

Plug mi je ott 244 ima zahvat 60,66,72,78 i 84cm a imao sam Huarda3*35.takoda je to 105cm ott je najbolje slaze brazdu na 78pa kad cm.tako da je razlika nekih 27cm.i na uvratama se gubi mnogo vise vremena pa sam uzmi izracunaj jer gde prodjes sa trobraznim dva puta sa sa dvobraznim moras tri puta.a belarus za 60 min moze da potrosi od 8do 13,14litara.

Poslednja izmena:
Za ovu sezonu gotovo...oprani,malo zafarbani i parkirani-nazalost pod rusku supu...do sledece godine nema pomeranja.
xckh7s.jpg

Jel ima neko ovu kandzu viska od olt alkar pluga ili od leoparda ili kojeg god pluga? Imam osovinu od olt alkar-a i imam samo jednu kandzu, pa ako neko ima drugu, dobro bi mi dosla. Jurim je zbog toga sto imam malo rastojanje izmedju osovine i ove male osovinice, pa plug "losije" reaguje kada vucem rucicu kolenaste osovine.

Ja mislim da bi ti ovo pokidao i savio kao krmača mastan džak.Ovo samo u peskovitu zemlju sve masnije je kritično.

Nazad
Vrh