Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala Vladimire na slikama,lepo i detaljno slikano tacno se vidi kako je radjeno prosirenje. Ja sam se raspitivao oko prosirivanja imt-a 755,s tim da cu ga prepraviti na visoki klirens jer bih ovako idalje imao problema sa gusenjem zbog visine,samim tim bi trebalo da dobijem imt-756.U startu sam hteo da odradim prosirenje komadima plocevine koje bih izrezao prema obliku grede sto bi mi oduzelo dosta vremena a i morao bih sve to odneti negde da se izreze i izbuse rupe na meru,posto na stubnoj busilici koju posedujem to ne bih mogao odraditi.Vidim da si ti a i clan mali-alen to odradili od drveta,tako da cu i ja odraditi prosirenje na isti nacin,fosne od bagrema imam samo mi preostaje da ih izrezem na meru i ubacim izmedju grede i misljenja sam da ce to drzati bez problema,na kraju uvek mogu da da drvo zamenim za metal.Koliko vidim ti si ga prosirio samo sa zadnje strane,kazi mi jel si plug isprobao u radu?I dali si imao problema sa kosom vucom?Evo neka slika mog prosirenog 755nk,mozda ce nekom valjati.
Aco taj podatak se najverovatnije odnosi na imt-755 visoki klirens posto sam imao prilike da gledam oba pluga jedan do drugog (755 i 756 oba VK) i visina im je identicna s tim da 755-VK ima manji zahvat 2x25 isto kao i 755-NK a 756 je 2x30.Gledam ove podatke sa sajta pa mi nesto i nije bas jasno. Ispada da 756 ima isti klirens kao manji 755, jel to nk ili vk? I jos mi nije jasno odakle to da je za 756 potrebno 50kw snage? Ispade da mi treba 577 da vucem neki pluzic sto bi ga i volovi vukli.
Smatram da ce drvo popustiti jer je mekse no daj boze da gresim.Metal 30mm imas da kupis na odpadu 40 din kilo a,tebi ovde netreba vise od 20kg.Truyo,bolje hrastovo drvo,bagrem ce da ti ispuca,i obavezno premazi firnajzom,lakom.I ja sam odustao od metala iz razloga da vidim kako ce da se pokaze prosirivanje,a i na forumu sam video da moze i drveno.
Plug nisam jos probao,posto je suvo(izvaljuje dosta busenje),samo sam ga stelovao malo.Nije bilo kose vuce,videcu kasnije kako ce se ponasati.
Sada je razmak izmedju prve i druge glave 30cm,a prvu sam nastelovao na 30cm pomeranjem grede u desnu stranu.
I ja cu veovatno traziti krivine,da ga podignem da bude Vk.
Ja sam imao proširenje 2 sezone od hrastovih fosni i nikud nije mrdnulo. Samo ih prefarbao temeljnom bojim za metal. Kasnije sam napravio od željeza.Smatram da ce drvo popustiti jer je mekse no daj boze da gresim.Metal 30mm imas da kupis na odpadu 40 din kilo a,tebi ovde netreba vise od 20kg.
I sto je najvažnije uopste nisu nešto skuplji, a traju 3x vise.