mirko67
Član
Jednobrazni i dvobrazni nošeni plugovi ne mogu da oru bez toplinka ostali verovatno mogu. Gde gledate kad orete? ja uvek gledam nazad, dok većina gleda samo napred tek kad obiđu krug vide šta su uradili.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E sto jes,jes.Ovde kod mene ima i ravnice i brdovitog terena.Gde je brdovito mi(ljudi iz sela) ostavljaju to i neobradjuju sa traktorima nego posade bagremar ili samo nikne iako lako moze da se radi sa traktorom ali,dosta omladina otisla u inostranstvo dosta u gradove pa se ljudi i ne utrkuju bas za obradive povrsine.Imao sam priliku da idem kroz Sumadiju pre par dana pa kakve oni njive obradjuju tj pod kojim nagibom pa mi takve sume nemamo takoreci.Bas sam se cudio njiva u bregu posejan kukuruz i Zmaj 132 vrse.Toliko je strmo da njiva se obradjuje u polumesec,tako se ore tako i posejane vrste jer pravo ne moze da se izadje uzbrdo.E onog domacina bih ja pohvalio.Tamo treba znati i uzorati a,bogami i pokupiti rod.Svaka cast tim ljudima.Videvsi one parcele vise sam poceo ceniti svoje.Sto puta sam rekao,u ravnici samo budala ne zna upucati plug.Da dođete u brdo i pod nagibe gdje nizobalu ide jedno štelovanje a uz brdo drugo pitao bi vas,klinac bi snimali klipove i kačili na net.