Plug - osnovna tema

Na kojoj dubini? Tvrdim da na istoj dubini moze da vuce. A nesto nisam ni video plug 3x25cm.

Ja nemam objasnjenje zato i pitam... NA jugu zacas od dva dvobrazna naprave jedan trobrazni... Sve se mulja... meni je nidjen plug jedan od imt 755 drugi od imt 756 cini mi se ne mogu da se setim, covek ih sastavljao...
Ali ok u pravu ste, neka pitanja ne treba postavljati :osmeh:

Razlikujem i znam sve to, samo je nelogicno da imt recimo vuce dve brazde 2*25 a rakovica ne moze 3*25... Ali nema veze :ppozdrav:

E tu gresis ddruze itekako!!!!!!!! Rakovica 65 moze da vuce plug 3x25cm na ISTOJ dubini kao sto i 539 plug 2x25cm... Provereno znam jel sam ja za Rakovicu napravio takav plug zahvata 3x25cm i sa njim orao za Psenicu... Sad ih vise ne koristim od kad imam vucnu tanjiracu....

Cak u selu ima jedan SAME traktor od 70ks i sa njim vuce neki strani plug sa 4 brazde ali zahvata 4x25cm... MAda meni to deluje smesno... On nemoze da zaore gotovo nista i nemoze da ore vise od 15cm... I tako ore i zimsko oranje....

Jugi kupi plug 3x25 i ori sa rakovicom (ili već ne znam koji traktor imaš) rešićeš i kod ovih ljudi a i svoju dilemu "zašto ne može 3x25" :osmeh::ppozdrav:

Na 15cm nije oranje. Bolje nijansu manji plug, nego da se pati traktor. Sto ce potrositi 1l/kj vise goriva je smesno mala cifra, koliko opterecenje trpi kad radi sa predimenzionisanim plugom i kontantno je na maksimumu opterecenja motor.

Znaci Ciro Rakovica Ipak moze da vuce 3*25cm....To sam hteo da cujem. Hvala na odgovoru.

Moze da vuce 3x25cm ali to nije posao.... Ti plugovi su retki i toliko su niski i kratki da gotovo NISTA nemozes da zaores sa njima... KAzem ti dzabe 3 brazde kad je on recimo istog zahvata pa cak i menjeg nego neki veci dvobrazni plug...

Evo IMT 560 i plug zahvata 3x25cm ako negresim...

https://www.youtube.com/watch?v=c4JwnKomPvY

Pitanje je Moze li masina sa 65 konja da vuce tri pluga? A ja sam dobio odgovor na to pitanje i zadovoljan sam... Inace kod mene se uvek oralo 15 cm za psenicu i nikad podacila zbog toga nije, vazno je uloziti djubriva i sacuvati od stetocina.... Normalno je da ima toliko teskih oranica, ali ima i lakih i srednjih itd....
Inace zadovoljan dogovorom...

jugi@
Ali mora jedna prerada da se uradi na traktoru da bi mogao da radi sa 2 pluga ako nema fabricki tu opciju.

Nazad
Vrh