Plug - osnovna tema

Evo jedan video koji sam pronasao:
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...-ICQAw&usg=AFQjCNEhsnWtultbE-ZZB14oHXuwBV-izw

- - - - - - - - - -

Nasao sam i ovaj snimak sa imt 558(neki kazu da traktor ima 58 konja neki 56 sta je tacno ne znam..) Ore tri brazde ima manje snage od rakovice.. Da li je ovo istina ili ??https://www.youtube.com/watch?v=mZ-Og-DKkgI
Ovaj plug sto vuce 558 je 3x25 zahvata i naravno da je moguce da ga vuce jel njegov zahvat je svega 75cm!

Pa kao na 540. koji omjer imas snaga/tezina na njemu, tako nesto ti treba i na 560. Je da su mu felge zadnje teske i preteske ali da li ce imati dovoljno tezine za tri brazde po tvom terenu?
Neznam videcu u praksi.Za sad su predvidjanja da ce da trosi 50 litara na hektar oranja.Na leru dok se razradjivao za sat vremena potrosio litru nafte-loz ulja posto je na flasu prikopcan.Kad sam uradio motor na 540,radio od 10 do 5 popodne sa 3 litre nafte uz povremeno dodavanje gasa.

- - - - - - - - - -

Ovaj plug sto vuce 558 je 3x25 zahvata i naravno da je moguce da ga vuce jel njegov zahvat je svega 75cm!
Ovaj plug sa snimka je klasican OLT Slavonac 3x30 niski klirens.

Ih, uvek zakasnim kad je interesantna rasprava u pitanju! :osmeh:

Ko kaže da Rakovica 65 ne može da vuče 3x25cm? Može i 4x25cm, ja sam lično orao sa tom kombinacijom! :haha:

Naravno, ovo je mala šala, nisam orao ali ugario jesam. Reč je o plugu 4x25 cm, krajnje desno na slici:

free image uploading

Probao sam i sa ostala dva pluga (3x30 cm) sa slike da orem, i nema reči o dubokom zimskom oranju već samo o ugarenju. Ni Rakovica 65, ni IMT 560.

p.s. sva tri su na prodaju... :osmeh:

Cuti Dukej druze vidis da se smirile strasti od kada sam prestao da pisem zadnjih nekoliko postova:osmeh:

Ih, uvek zakasnim kad je interesantna rasprava u pitanju! :osmeh:

Ko kaže da Rakovica 65 ne može da vuče 3x25cm? Može i 4x25cm, ja sam lično orao sa tom kombinacijom! :haha:

Naravno, ovo je mala šala, nisam orao ali ugario jesam. Reč je o plugu 4x25 cm, krajnje desno na slici:

free image uploading

Probao sam i sa ostala dva pluga (3x30 cm) sa slike da orem, i nema reči o dubokom zimskom oranju već samo o ugarenju. Ni Rakovica 65, ni IMT 560.

p.s. sva tri su na prodaju... :osmeh:

Kolega ovaj plavi u sredini je isti kao moj... Rakovica se sa njim odlicno slaze kad oru za Psenicu.. Izuzetno se lako vuce taj plug steta sto je prenizak pa nema sanse gotovo nista da zaore posebno kad se uradi da bude trobrazni....

Ciro nije isti,tvoj je slavonac a ovo je napakovano od pluga na pomeranje,sve je drugacije i ovaj plavi se mnogo teze vuce u odnosu na slavonca.

Ciro nije isti,tvoj je slavonac a ovo je napakovano od pluga na pomeranje,sve je drugacije i ovaj plavi se mnogo teze vuce u odnosu na slavonca.

Ovaj "plavi" (pto) se mnogo lakse vuce od slavonca (koristim oba, 2x2 brazde). Mali ursus moze da ugari sa pto-om 2. brzom, slavoncem to nije moguce. Super su ovi pto plugovi. Doduse vise volem pto nego slavonca :haha:
Ja da bih imao potrebe za tim, ja bih kupio od Dukeja ovaj trobrazni pto :bravo:

Što ,: "svaki komentar je suvišan "? Šta je poruka ovog snimka ?

Zar je tesko zakljuciti da je oranje za primer,traktor od 30 i kusur godina sa plugom i pretpluznjacima dobro ustelovanim,u pozadini se moze videti novija masina sa obrtacem koja samo nemo posmatra.....bolje znati neg` imati kaze pesma stara...dzaba nekom kad nezna.

Imam i slavonca i takvog OLT-a...

img2340.jpg

img2341.jpg

Da odgovorim posto imam oba pluga ali su dvobrazni. Plavi je 10 coli bolje prevrce brazdu od slavonca. Sve ostalo je u korist slavonca. On je 12 coli, jace je konstrukcije od plavog olta i malo je vislji sto mu omogucava bolje zaoravanje mase i manje zagusivanja.

Da da može svašta kad je radni zahvat 10 cm a dubina 5 cm :ppozdrav:
zato sam i stavio ovaj snimak namerno da se vidi kako plug ceprka i u jos veoma lakoj zemlji.jest da nije ni podesen dobro jer bi bolje prevrtao ali ako cemo i lepo orati ugaru zna se sta moze i koliko.svi bi mi voleli da mozemo orati za tili cas i kuci ali nije ni priblizno tako. moje parcele i strica su godinama lose orane i pripremane a djubriva nisu ni videle ,pa zato sad ja iskivam muke da to dovedem u red. sto rekli ili kuj il se nemoj garaviti

Nazad
Vrh