Ista prica je i kod mene, svako ko malo razume oranje zna da lanci moraju biti labavi,tj,kod mene su uvek labavi u oranju.inzinjeri su izmislili i napravili plug a mi se prepucavamo ko zna da ga nasteluje a ko ne?ovde se pojavlju likovi koji sve znaju, znaci ako je neko nesto probao i izmerio a to nije u skladu sa fabrickom merom onda on nezna da namesti plug, a voleo bih licno da ih vidim na delu u teskoj zemlji gde su uslovi ekstremni a trobrazni plug samo pusti san.pre dva tri dana sam izmerio brazdu bilo je 60cm tacno,sve je idealno nastelovano morao sam da orem sve na jednu stranu i nemoze dublje od 15cm,nece plug dole,mnogo je klizavo i blato je, nikad gore a ne samo kod mene nego svima, neko rece moze 756 za 539, moze ali normalinim uslovima ja licno nisam mogao, nisam ni video od 300 traktora imt539 da jedan ima 756. ljdi ovde to nemoze da funkcionise,niko nije glup, ima ljudi koji neznaju ali ima i onih koji znaju,tri brazde i vise nedolaze u obzir nikako.ima u blizini lakih zemljista tu bih mogao da vucem 2pluga kao moja jer je bas lagano i na to sam mislio kada sam rekao da radni zahvat moze biti malo veci od propisanog a da plug bude nastelovan dobro.nemojte da podcenjujete druge ljude samo zato sto mislite da ste u pravu za sve.svako neka radi u svojoj njivi onako kako zna i ume,ovaj forum sluzi da bi se podelilo iskustvo i naucilo nesto a ne da se drugi omalovazavaju bez ikakvih dokaza,jedno je teorija, drugo je praksa.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
u pravu si sve,nema sta,Rakovica nije jaca od 539,imao sam oba Fergu sam prodao i kupio Rakovicu iz tog razloga sto sam imao neku vecu kolicinu goriva a cuo sam da rakovica trosi pa ubija,kasnije sam se razocarao.ako imas imt 539 zakaci Leskovacke plugove bilo koje, 2*14 ili 2*12 pa probaj i onda isto uradi sa Rakovicom i otkolni dilemu ako je imas.Nije vazno to dal 39 ili 65 konja motor,bitna je masa vozila za pocetak evo ti na primer URSUS 355 45ks daleko bolji orac od 539 cak lakse ore i od rakovice jer ima odlican hidraulik.Zato realno ako ferga sa39 konja vuce dve brazde, realno bi bilo da rakovica vuce tri brazde, sto opet dovodi do toga da jedan od traktora vuce ili plug vise ili plug manje ili ima laznu snagu... prosto gledajuci,... Imt 539 vuce 2brazde, rakovica mora da vuce tri brazde.... JA hocu da priznate da rakovica nije jaca od imt 539 ako gledate broj brzda koje vuce... JEr nije isti automobil sa 1200kubika i onaj sa 1900 kubika a vi to pokusavate da izravnate da je normalno da kola sa 1200 kubika idu 200 na sat i kola sa 1900 kubika idu 200 na sat sto nije realno...U prevodu ako ima vecu snagu rakovica skoro pa duplu od imt 539 onda realno treba da vuce makar brazdu vise tj tri pluga....Ako cemo realno, e sada ako necete realno onda je rakovica najbolja i bolje od nje nema...